Milletin Gücü

Milletin Gücü

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2016 10:23
Milletin Gücü

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Yenikapı’da 5 milyonu aşkın vatandaşın katılımıyla düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ndeki birlik ve beraberlik tablosu, Türkiye’nin yükselişini hazmedemeyen iç ve dış şer odaklarına karşı en büyük mesaj niteliği taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ülkemizin düşmanlarını kahreden tablo” olarak yorumladığı her görüşten vatandaşın tek vücut halindeki dayanışmasını Akit’e değerlendiren siyasiler, Türkiye’nin büyümesini ve kalkınmasını hazmedemeyen Batılı şer odaklarına karşı ülkemizin en büyük gücünün milletin birliği ve dirliği olduğunu belirttiler. 

EN ETKİLİ SİLAHIMIZ KARDEŞLİĞİMİZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yüzyıllar boyunca Türkiye’nin üzerinde oynanan en büyük oyunun ülke insanı arasında ekilen fitne tohumları olduğunu söyledi. “O fitne bizi 780 bin kilometre kare alana kadar sıkıştırdı” diyen Ahmet Hamdi Çamlı, “Bununla da yetinmeyerek Türk-Kürt, Sünni-Alevi diye bizi bölme çalışmalarına devam ettiler. Son olarak da Pensilvanya’daki takkeli şeytanı kullandılar. Ama millet bunu iradesiyle, birliği ve beraberliğiyle bertaraf etti” ifadelerini kullandı.

Kalkınma hamlelerini kararlılıkla atan Türkiye’nin en büyük gücünün de birlik ve beraberlik olduğuna vurgu yapan Çamlı, şöyle devam etti: “Düşmanlarımıza karşı en etkili silahımız kardeşliğimiz, bütünlüğümüzdür. Biz bir araya gelirsek, Yenikapı’daki coşkuyu yılın her gününe yayarsak ve aramızdaki ihtilafları büyük sorunlar haline getirmezsek karşımızda kimse duramaz. Bizim birliğimiz hem ülkemizi, hem bölgemizi hem de dünyayı kalkındırmaya yetecek kadar etkili sonuçlar doğurur. Farklılıklarımızı fırsata çevirmek isteyen Batılılara karşı da en önemli güç gösterimiz bu birleşmiş halimizdir” 

YURT DIŞINDAKİ ŞER ODAKLAR MESAJI ALDI

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, “Biz birliğimizden, beraberliğimizden güç alan bir milletiz” diye konuştu. Yenikapı’daki meydanın FETÖ’cü ve diğer bölücülerin haricinde herkesin buluşma mekanı olduğuna dikkat çeken İsmail Aydın, toplumumuzun Kurtuluş Savaşı ve Kıbrıs çıkarmasının ardından ilk defa bu kadar kapsamlı şekilde kenetlendiğini belirtti. “Bu kalkışmayı yapan her ne kadar FETÖ gibi görünse de bunların o kadar kapasitesi yok” diyen İsmail Aydın, şunları kaydetti: “Bu ihanet şebekelerinin arkalarında dış güçler var. En etkili mesajı da yurt dışındaki bu gruplara, bu şer güçlere verdi milletimiz. Türkiye’de kullandıkları maşaların hiçbir fayda getirmeyeceğini, tam tersine gün gelince o maşaların kendilerini de yakacağını haykırmıştır ülkemiz.”

AK PARTİLİ MUŞ: MİLLETİN ÇELİK İRADESİ 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, milletin, milli iradeye kastedenlere karşı çelik iradesini 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir defa daha gösterdiğini belirterek, Yenikapı’da ortaya çıkan ruhun ülkenin geleceğiyle ilgili çalışmalara olumlu yansıyacağını söyledi. Meclis’te gazetecilerin “Yenikapı ruhu siyasete nasıl yansır?” sorusunu cevaplayan Muş, şunları söyledi: “Millet ülkenin geleceğiyle alakalı kanaatini, tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Millet, milli iradeye kastedenlere karşı çelik iradesini 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir defa daha göstermiştir. Burada eğer mesele vatansa, gerisi teferruattır. Orada katılımcıların bu paydada buluştuğunu düşünüyorum. CHP’den, MHP’den orada katılan vatandaşlarımızla bu ortak paydada buluştuğumuzu düşünüyoruz. Tabii ki bu, hem Meclis hem de ülkenin geleceğiyle alakalı çalışmalara olumlu şekilde yansıyacaktır. Biz uzlaşma noktasında, bu kültürün gelişmesi noktasında iktidar partisi olarak elimizden ne geliyorsa, daha fazlasını yapmaya çalışacağız.”

 CHP’Lİ GÖK: 15 TEMMUZ’UN RUHU  

CHPGrup Başkanvekili Levent Gök“15 Temmuz gecesi Türk siyasetinin yüzakıdır. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Yenikapı da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur” dedi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Gök, mitinge katılanların sayısına işaret ederek, bu sayının pek çok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çekti. Görkemli mitingin, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve sonrasında toplumun vatandaşıyla siyasetçisiyle sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun bir yansıması olduğunu vurgulayan Gök,”Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşması bittikten sonra Ankara’ya dönmek üzere alandan ayrılmıştır. Selamlama, o alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir” dedi.

 MHP’Lİ GÜNAL: MİTİNG ÇOK ANLAMLIYDI 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi, milletimizin birliği, beraberliği ve demokrasiye bağlılığı açısından çok anlamlıydı ve önemliydi” dedi. Meclis’te mitingi yorumlayan Günal, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde çok güzel bir ruh olduğunu; o ruhun 15 Temmuz’da Meclis’te başladığını kaydetti. Günal, şöyle devam etti: “Yenikapı’da şerden hayır çıktı. İnşallah bu, Türk milletinin hayrına devam eder. Bundan sonra parlamentoda, hükümet ile siyasi partiler arasında yapılacak çalışmalarda da bu Yenikapı ruhu devam eder ve ülkemizin geleceği açısından önemli katkılarda bulunulur.” Günal, idam cezası ile ilgili duruşlarının değişmediğini belirterek, teklif gelmesi durumunda, savaş, yakın savaş ve terör suçları kapsamında bunu değerlendireceklerini kaydetti. “Bazı FETÖ’cü askerlerin Kandil’e kaçtığı” haberlerine ilişkin olarak da Günal, “Bizim için terörün hepsi terördür. Bugün sıcak konu FETÖ var ama diğer terör eylemleri de devam ediyor. Kandil veya FETÖ diye bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.