MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ: "HER GENÇ BİR YAŞLI ADAYIDIR"

Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı GÜVENÇ: “Yaşlılarımız bizim geçmişimizdir. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Her genç bir yaşlı adayıdır. Hepimiz bunun bilinciyle yaşlılarımıza sahip çıkmalı, onlara...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2015 14:21
MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ: "HER GENÇ BİR YAŞLI ADAYIDIR"

Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı GÜVENÇ: “Yaşlılarımız bizim geçmişimizdir. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Her genç bir yaşlı adayıdır. Hepimiz bunun bilinciyle yaşlılarımıza sahip çıkmalı, onlara saygı duymalıyız.”

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılara Saygı Haftası" münasebetiyle bir açıklama yapan ve tüm yaşlılarımızın ‘Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlayan Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ, Peygamber efendimizin; “Beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı, belâlar sel gibi üzerinize dökülecekti.”  Hadis-i Şerifini hatırlatarak, “Yaşlılarımız bizim geçmişimizdir. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz.

Her genç insan aslında bir yaşlı adayıdır. Bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır. Ben yaşlılarımıza çok önem ve değer veren, saygı duyan biriyim. Yaşlıların hayat tecrübesinden, bilgisinden istifade etmek gerektiğine inanan biriyim. Bizim kültürümüz de gelenek ve göreneklerimiz de dinimiz de yaşlılarımıza saygı duymayı onların yanında olmayı ve onlara sahip çıkmayı tavsiye eder.” dedi.

Yaşlı nüfusa sahip çıkılması gerektiğine değinen GÜVENÇ, AK Partinin yaşlılara yönelik yaptığı hizmetlere de değinerek sözlerine şu şekilde devam etti.

“ Yaşlılara sahip çıkma ve onlara hayatı kolaylaştırma sosyal devlet olmanın önemli gereklerinden biridir. Sosyal devlet olma adına AK Parti iktidarı döneminde çok adımlar atılmıştır. Mesela AK Parti, yaşlılara daha iyi hizmet verebilmek adına onlara ulaşmak adına parti bünyesinde Yaşlılar Koordinasyon Merkezini kurmuştur. Daha önce Türkiye’de olmayan yaşlılara yönelik bir hükümet politikası AK Parti iktidarı döneminde oluşturulmuştur. Huzurevlerimizin sayıları artırılmış, daha nitelikli hale getirilmiştir, yaşlı bakım merkezleri açılmıştır, yüzde 70'ten fazla engelli olanların ve 65 yaş aylığı alan 85 yaş üstündeki vatandaşlarımızın maaşları artık kendilerine evlerinde ödeniyor. Yaşlılarımız hakkı onlara yapılan hiçbir hizmetle ödenemez. Devletimizin yaşlılarımıza sunmuş olduğu hizmetler yarın hepimiz için gerekli olabilir. Yaşlılarımızı sık sık ziyaret edelim, onları unutmayalım yaşlılarımızın hayır dualarını almak çok önemlidir. Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar Haftasını kutlarken yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyor, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. ”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.