Milli dayanışma içinde Türkiye ayakta kalacak

Milli dayanışma içinde Türkiye ayakta kalacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2017 17:24
Milli dayanışma içinde Türkiye ayakta kalacak

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıldönümüne ilişkin özel açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz Darbe Girişiminin Türkiye’ye çok şey öğrettiğinin altını çizen Başkan Debgici, “Borcu olan ülke konumundan borç para veren ülke konumuna geldik” dedi. 

o1-010.jpg

15 Temmuz Darbe Girişiminin üstünden bir yıl geçti. 15 Temmuzda toplum olarak neler yaşadık, izlenimlerinizi anlatır mısınız?

15 Temmuzda anlatılarak öğrenilmeyecek şeyleri yaşadık ve öğrendik. Türkiye’de her yaş grubundan insan askeri yapılanma nedir, paralel devlet yapılanması nedir, darbe nedir, darbe girişimi nedir bunu gördü. Dış düşmanlarımız kimler bunları gördü. Birlik ve beraberliğimizi ortaya çıkardı. Dünya Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünü, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu gördü. Bu sadece başka ülkelerde değil dış dünyada da oldu. Ama bizim insanımız ne olursa olsun birlik içerisinde. 15 Temmuz bir arada duruşun simgesidir. Darbe siyasetçiye olur algısı vardı. Türkiye’de her 10 yılda bir devleti idare etme isteği olan kişilerin girişimlerine şahit olduk. Bizden küçük olan kardeşlerimiz darbenin ne olduğunu bilmiyordu. Biz anlatıyorduk ama anlamıyorlardı. Acı bir şekilde bunu tecrübe ettik ve öğrendiler.  249 şehidimiz vardı. Bunun yanında başta Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milyonlarca gazimiz vardı.  Sadece o gece yaralananlar değil sokağa çıkan herkes gazi benim gözümde. Uçağını havalandırıp o ortamda İstanbul’a indiren bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Birlik beraberliğimiz artsın ama yaşayarak öğrenmeyelim. Önyargılarımızı geride bırakalım, o gece toplumun her kesiminden insanlar vardı. Demokratlar da vardı çiftçiler de vardı. Her zaman karşısında durduğumuz saçına başına itiraz ettiğimiz kardeşlerimiz en önlerde yer aldılar. Gece haberini televizyonlardan gördüğümüz bir olay sabaha kadar çözüldü. Ama şunu görmek lazım; o esnada orda olan insanlar, tankların ve bombaların altında kalan insanlar o duyguyu bizden daha iyi yaşadılar.  Milli dayanışma içinde Türkiye’nin ayakta kalacağının simgesi olmuştur 15 Temmuz.  Bu olayları anlatmaya bazen kelimeler yetersiz kalıyor. Bizim yetiştirdiğimiz insanlar kendi ülkelerine kötülük yapmak istediler.

o2-004.jpg

Düşmanımız kimdi, dış bağlantılardan bahseder misiniz?

Bu hain örgütle mücadele 2013 yılında başlamıştı. MİT müsteşarının ifadeye çağırılması, gezi olayları gibi. Bunlara baktığımız zaman dünyada hiçbir ülke kendi menfaatleri doğrultusunda başka ülkelerin gelişmesini istemez. Yükselen ve gücü artan bir Türkiye olunca bozma çalışmalarına başladılar. Ya ekonomi anlamında oyunlar oynayacaklardı ya da ülke içinde savaş çıkaracaklardı. Bizim ülkemizde PKK gibi bir terör örgütü var. O bölgenin gelişmesine her zaman engel oldular. Biz PKK’yı bitirmeye başlayınca başka oyunları sahneye getirdiler. 2013 Mayıs ayından itibaren borcu olmayan bir Türkiye üstüne dışarıya borç para vermeye başladı.  Bizim bürokrasimizi ve ticari anlaşmalarımız bir şekilde bertaraf etmeye çalıştılar. Halk Bankası üzerinden oyunlar oynayıp İran ile aramızı bozmaya çalıştılar. Bu ülkede insanların manevi duygularını kullanarak hain girişimler yaptılar. Bugün anlaşılıyor ki amaçları başka, birilerinin casusluğunu yapıp bizim dediğimiz olsun diyorlar. Ülkemizde ayrışmalar yaptılar. 17-25 Aralık sürecinde Amerika’da tutuklanan vatandaşlarımız oldu. Bunu biz yapsaydık olay çıkarırlardı. Türkiye Avrupa ile Asya’nın birleşim noktasında. Peygamber Efendimizin bahsettiği İstanbul var. İyi bir politika yürüttüğümüz sürece herkesi idare edebiliyoruz. 15 yıla aşkın süredir iyi icraat bunu gösterdik. Yaşam kalitemizi yükselttik, kalkındık. Başka ülkeler bizim güçlü olmamızı istemiyor. Bu coğrafyayı şekillendirmeye çalışıyorlar. Rusya bir yandan Esad yanlısı görünüyor, bir taraftan da bizle masaya oturuyor. Irak’ta söz uzun yıllar söz sahibi olamadık. Orayı batılı devletler sömürüyor. Biz ne zaman söz sahibi olmaya başladık o zaman üstümüze oyun oynamaya çalıştılar. Bizim artık bazı şeyleri iyi takip edip açıkgözlü olmamız lazım. Türkiye ayağa kalkıyor, bunu etrafındaki devletler ile yapıyor. Batılı devletlerin hepsi sömürgecilik ile bir yerlere geldi. Osmanlı tarihi boyunca biz hiçbir zaman sömürgecilik yapmadık.  

o3-001.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.