Milli ruhumuzu tekrar kazandık

Milli ruhumuzu tekrar kazandık

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Milli ruhumuzu tekrar kazandık

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

Fırat Güneş Enerjileri sahibi Ercan Kazıcı, Hain Darbe Girişiminin yıl dönümüne ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Kazıcı, “15 Temmuz sonrasında birbirimize daha anlayışlı, kardeş gibi yaşamayı öğrendik. Milli ruhumuzu tekrar kazandık” dedi.

15 Temmuzun ardından bir yıl geçti. 15 Temmuzda toplum olarak neler yaşadık, neler söylemek istersiniz?

Bu hain grup dinimizle, ekmeğimizle ve işimizle oynadı. Hiç beklemediğimiz ve ummadığımız bir olaydı. Böyle hain darbe girişiminin olacağını kimse beklemiyordu. Hainlikleri göz önünde. Dinimizi kullanarak bizi hançerlemeye kalktılar. Kendi askerimize polisimize vatandaşımıza kurşun sıkan bu teröristlere hak edilen ceza veriliyor ve verilmeye de devam edecektir.

15 Temmuz toplumumuzda neleri değiştirdi?

Yaşadığımız üzücü olayın ardından birlik ve beraberliğimizi tekrar kazandık. Birbirimize kardeşçe kenetlenmemiz gerektiğini gördük. 15 Temmuz öncesinde birbirimize bu kadar bağlı değildik ama 15 Temmuz sonrasında birbirimize daha anlayışlı, kardeş gibi yaşamayı öğrendik. Milli ruhumuzu tekrar kazandık.

Olağanüstü hal mücadelemizi hangi noktaya getirdi?

Mücadelemizin daha üst seviyelere gelmesi lazım. Daha etkili operasyonlar yapmamız gerekiyor.

15 Temmuz’u gelecek nesillere nasıl aktarmalıyız?

Eğitimde ilk iş anne ve babada başlar. Anne ve babaların çocuklarını 15 Temmuz’u örnek alarak yetiştirmeleri gerekiyor. Darbe girişimini iyi anlatmaları gerekiyor. Ailelerin çocuklarını iyi bildikleri yurtlara, kurslara ve derneklere göndermeleri lazım. Bence devletimizin denetimi olmayan bir yere çocuklarımızı göndermememiz lazım.

2016 yılında bir çok üzücü olay yaşadık. Ama her şeye rağmen Türkiye dimdik ayakta. Dünyada ekonomisi en hızlı büyüyen ülkeler arasına girdik. Bu konuda neler söylersiniz?

Ekonomi anlamında bir çıkış içerisindeyiz. Eskilere göre ekonomimizin zemini sağlamlaştı. Ekonomik gücümüz daha yükseklerde. Bu gibi sarsıntılar ekonomimizi bitiremez, sadece yavaşlatır. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.