Milyonlar ilanı bekliyor

Milyonlar ilanı bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2017 15:38
Milyonlar ilanı bekliyor

KHK ile Danıştay'dan 8, Yüksek Seçim Kurulu'ndan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan ise zabıt katibi, infaz koruma memuru ve diğer memurları kapsayan bin 699 personel ihraç edildi.

Milyonlarca adayın beklediği Zabıt Katipliği alımlarında geri sayım başladı. Adaylar yeni ihraçlardan sonra yapılacak olan yeni ilanı bekliyorlar. Ancak Adalet Bakanlığından herhangi bir açıklama gelmemesi bazı adayları ümitsizliğe sürüklüyor. Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıktan atama yönetmeliğine göre uygulama sınavına girip, sözlü mülakattan sonra başarılı olan adayların açıktan atamaları yapılıyor.

Fetö terör örgütünün en çok sızdığı kurumlar arasında yer alan Adalet Bakanlığı’nın yeni alımlarda liyakata ve bireysel başarıya öncelik vermesi gerektiğini belirten adaylardan yeni yapılacak olan alımda Bakanlığa çağrı yaptı. ‘UYGULAMA SINAVI BAŞARISI ÖN PLANDA TUTULSUN’

Adalet Bakanlığı Zabıt Katipliği alımlarında sınavlara katılabilmek için KPSS sınavı puan türlerinin herhangi birinden 70 Puan üzeri almak ve uygulama sınavında 3 dakika içerisinde 90 doğru kelime yazmak şartı aranıyor.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.