Minik 112’ler “Yaşama Yol Ver” Dedi

Minik 112’ler “Yaşama Yol Ver” Dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2020 17:26
Minik 112’ler “Yaşama Yol Ver” Dedi

Sağlık Bakanlığımızca başlatılan 112 çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla “Yaşama Yol Ver” sloganı ile medya kampanyası devam ediyor.

Sağlık Hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik "112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılan “Yaşama Yol Ver” medya kampanyası okullarda verilmeye başlandı.

Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü Acil 112 görevlileri tarafından Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerine 112 Acil ve Ambulans sistemleri konusunda duyarlılıklarını, bilgi seviyelerini arttırmak, kaza, hastalık, yaralanma durumlarında 112’ye nasıl ulaşacakları kavramının öğretilmesi ve 112 Acil Yardım Bilincinin oluşturulması amacı ile eğitim sunumu ve 112 tanıtımı gerçekleştirildi.

112 Acil kıyafetleri giydirilen “Minik 112” öğrencilerine “Acil durumlarda nasıl hareket edilmelidir? 112 ne zaman aranmalıdır? Hangi bilgiler verilmelidir? 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemelidir? 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalıdır? Temel İlkyardım Uygulamaları” gibi konuların anlatıldığı sunumun ardından; öğrencilere üzerinde “Yaşama Yol Ver” sloganı bulunan boyama kitabı ,boya kalemi, balon ve şapka dağıtıldı. Daha sonra okul bahçesinde bekletilen ambulans ekipmanları tanıtılarak, bilgiler verildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.