Müftü Sürgeç, “Gönlünüz kalbiniz kendi ülkenizle beraber atsın”

Müftü Sürgeç, “Gönlünüz kalbiniz kendi ülkenizle beraber atsın”

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2017 13:49
Müftü Sürgeç, “Gönlünüz kalbiniz kendi ülkenizle beraber atsın”

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Beyza Gürbüz Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’i ziyaret etti. Beyza Gürbüz tıp fakültesine gitmek istediğini belirtirken, Diyanet personeli olan baba Yusuf Gürbüz de başarıyı başta diyanet camiasına şehit ve Gazilere ithaf ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’i makamında ziyaret eden Türkiye Şampiyonu Beyza Gürbüz’e babası Yusuf Gürbüz eşlik etti. Sıcak ve samimi bir sohbet ortamında geçen ziyarette LYS şampiyonu Beyza Gürbüz’e İl Müftüsü Celal Sürgeç milli olma ve şahsiyet konusunda tavsiyelerde bulundu.

İl Müftüsü Celal Sürgeç burada yaptığı açıklamasında yakalanan başarının gerek diyanet camiası gerekse de Kahramanmaraş adına gurur verici olduğunu söyledi. Müftü Sürgeç konuşmasında şunları söyledi: “Müftülüğümüz adına  bu başarıya çok sevindik. Davetimizi kırmayıp geldiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü biz bu başarıyı, sevinci hep beraber paylaşmak istedik. Duruşuyla vakur bir hanım kızımızın yetişmesinde emeği olan başta babası Yusuf hocamıza, ailesine ve hocalarına teşekkür ediyoruz. Ayrıca camiamızın yüzünü ağartacak bir başarı ile Ülke genelinde bizi sevindiren bir netice alması sebebiyle de kızımızı tebrik ediyoruz. Rabbim Beyza kızımıza bundan sonra ki, ilim irfan yolculuğunda kendisinin yar ve yardımcı olsun diyoruz. İnşallah Tıp tahsilini bitirdikten sonra milli olan, yerli olan ve bize ait olan tıbbımızı yeniden inşa eder.. insanların hayatları, sağlıkları üzerinde her türlü  istismar sektörlerinin önüne geçer.

m2-019.jpg

MEMLEKET KİMLİĞİNİ UNUTMA

İl Müftüsü Celal Sürgeç LYS şampiyonu Beyza Gürbüzden memleketini ve kimliğini unutmaması yönünde bazı tavsiyelerde bulundu. Müftü Sürgeç; “Gerçekten Ben gençlerimize hep şunu diyorum. Önce şahsiyetli olun, karakterli olun, önce insan olun. Ondan sonra eğitiminiz, başarınız, unvanınız ve makamınız gelsin. Hep beraber yakın bir zamanda ülkenin önemli ve de çok değerli bir projesini para için satarken yakalananları gördük. Onun için önce şahsiyet, karakter sahibi olunacak. Çok tahsil veya çok bilgili, çok başarılı olmuş ama kalıbı ve kalbi bu topraklara ait değilse o insan bir yerlere gelir bu şekilde yanlışlar yapar. Beyza kızıma özellikle tavsiye ediyorum. Nereye gidersen git gönlün, kalbin kendi ülkenle beraber atsın. Çünkü ne yapsak ta onların gözünde yabancıyız. Bana göre en büyük milliyetçilik ülkeyi sanayide, teknolojide, bilimde, sanatta yukarıya doğru taşımaktır. Yoksa bir takım hamasetle bir takım işaretlerle, sloganlarla milliyetçilik olmaz. Yine sloganlarla, işaretlerle bir takım hamasi görüntülerle dindarlık ta olmaz. En büyük dindarlık ahlaklı ve dürüst olmaktır.”şeklinde konuştu.

BU BAŞARI BİREYSEL DEĞİL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2017 LYS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan Ankara Muradiye Nene Hatun Kız Fen Lisesi öğrencisi Beyza Gürbüz Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-1, YGS-2 ve YGS-6'a Türkiye 2'incisi olan Gürbüz, LYS MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 alanında da Türkiye birincisi olarak başarısını perçinledi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç’i ziyaretinde konuşan Gürbüz, "Çok çalıştım ve düzenli çalıştım. Ailem ve okulum her zaman yanımda oldu. Bu başarı bireysel değildi. Üzerimde başta emeği geçen anneme, babama, kardeşlerime, yakınlarıma, yetiştiren öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Her zaman bir programım oldu çalışırken. Haftalık, aylık programlarım vardı ve hangi gün ne çalışacağımı belirlemiştim. Başarı bir anda olmuyor. Çocukluğumdan beri çok çalışıyorum" dedi.

m3-004.jpg

LYS adaylarına düzenli çalışmaları tavsiyesinde bulunan Gürbüz, "Sosyal aktivitelere vakit ayırmadım. Çok yoğun bir sene geçirdim. Sosyal faaliyetlerin insanları rahatlattığı düşünülüyor ama çok da rahatlatmıyor. Aslında bizi rahatlatmıyordu. Ders çalışmak kendimizi iyi hissetmemize neden oluyordu" ifadesini kullandı.

Ailesinin Kahramanmaraş'ta yaşadığını, kendisinin okulun yurdunda kaldığını ve boş zamanlarını ders çalışarak geçirdiğini söyleyen Gürbüz, YGS adaylarının lise birinci sınıftan itibaren çalışmalarının onları başarıya götüreceğini dile getirdi.

Gürbüz, tıp fakültesinde eğitim almak istediğini belirterek, "iyi bir tıp fakültesi hedefliyorum. Akademisyen olmak ve araştırma odaklı çalışmak istiyorum" dedi.

BAŞARI DİYANET CAMİASINA ŞEHİT VE GAZİLERE

Baba Yusuf Gürbüz ise aile olarak kızının başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti. Diyanet personeli olan baba Yusuf Gürbüz başarıyı başta diyanet camiasına şehit ve Gazilere ithaf ettiğini söyledi.

Ziyarette İl Müftüsü Celal Sürgeç LYS Şampiyonu Beyza Gürbüze altın takdim etti, Diyanet işleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an, İlmihal ve Peygamberimizin dilinden Dua kitabı ile ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.