Muhafız Alayı'nda görevli 534 askere...

Muhafız Alayı'nda görevli 534 askere...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2017 15:25
Muhafız Alayı'nda görevli 534 askere...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin 534 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından hazırlanan  iddianamede, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve TRT  Genel Müdürlüğü ile TRT çalışanı 65 kişi müşteki olarak yer alıyor.

İddianamede, aralarında eski Alay Komutanı Albay Muhsin Kutsi Barış'ın  da yer aldığı 10'u sivil 534 şüphelinin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya  teşebbüs", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya teşebbüs",  "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs",  "Cumhurbaşkanına suikast", "Askeri komutanlıkların gaspı", "Silahlı terör  örgütü üyesi olmak" "Nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma (66  kez)  ve "Kamu malına zarar verme" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmaları  isteniyor.

Barış'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski  Başyaveri Albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay  Albay Muhammet Tanju Poshor, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Devlet Bilgi  Koordinasyon Müdürlüğünde Genelkurmay Temsilcisi eski Kurmay Albay Hüseyin  Gözebe, eski albaylar Harun Olgun ve Rahmi Okan Çifteler, TRT baskınına giden  eski yarbaylar Ümit Gençer ve Ekrem Işık da şüpheliler arasında yer aldı.

İddianameye göre, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında görevli askerlerin  darbe teşebbüsüne ilişkin faaliyeti, eski alay komutanı Albay Muhsin Kutsi  Barış'ın emir ve talimatlarıyla yönetildi.

Barış'ın talimatıyla eski Piyade Yarbay Ekrem Işık komutasındaki  Muhafız Komando Taburunda görevli 124 askerin TRT'ye gönderildiği belirtilen  iddianamede, bu taburla TRT'ye giden bir önceki Muhafız Alayı Komutanı eski  Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor ve eski Kurmay Yarbay Ümit Gençer'in de  yanlarındaki koruma uzman çavuşlarla TRT stüdyolarına girerek darbe bildirisini  zorla okuttuğu bildirildi.

Şüphelilerden eski piyade binbaşı Osman Koltarla komutasındaki Köşk  Muhafız Komando Birliğinde görevli 103 askerin TRT baskınına destek için TRT  yakınındaki Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları'nda hazır bekletildiği kaydedilen  iddianamede, eski binbaşı Fedakar Akça'nın da Muhafız Komando Taburunda görevli  108 askerle Genelkurmay Başkanlığı Karargahına sevk edildiği belirtildi.

İddianamede, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın ve  eski Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu'nun,  Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı sorumluluk bölgesindeki resmi konutlarından zorla  derdest edilerek Akıncı Üssüne götürülmesine de yer veriliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.