Muhteşem lezzetin sırrı ‘Salavat-ı Şerife’

Kahramanmaraş Ulu Cami yanında küçük bir kulübede hizmet veren Fevzi Karabörk’ün müşteri halkası her geçen gün artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2017 11:10
Muhteşem lezzetin sırrı ‘Salavat-ı Şerife’

HABER/HANZALA YILDIZ

Tatlı satışları ile geçimini sağlayan Karabörk, Müşterilerin gösterdikleri ilginin kaynağında ‘Salavat-ı Şerife’ ile hazırlanan tatlılar olduğunu söyledi.

Her gün yaptığı tatlıları abdestsiz ve Salavat-ı Şerifesiz yapmadığını söyleyen Karabörk, Gıda sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerine de çağrıda bulundu; ‘İşinizi Abdestsiz ve Salavatsız yapmayın, İşiniz hem bereketli olur, Hem de lezzetinde olur.’

ulu-camii.jpg

Karabörk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Tatlı işiyle uzun yıllardan bu yana uğraşıyorum. İslam’ın bize emrettiği düzeyde ve ölçüde işimizde dürüst ve helal gıda temin etme yolunda çalışıyoruz. Tatlı ile uzun yıllardan bu yana uğraşıyorum. Yılların verdiği tecrübe ile tatlı işinde uzmanlaşarak bu işi ilerlettim. Tatlılarımdaki lezzetin sırrını birçok insan bana soruyor. İnsanlar bana bu tatlıdaki tadı nasıl yapıyorsun? Diye soruyorlardı. Uzun yıllar bu sorunun cevabını sakladım ancak artık bu sorunun cevabını açıklama gereği duydum.
Ben tatlılarımı yaparken önce abdest alıp daha sonra ‘Salavat-ı Şerife’ okuyarak yapıyorum. Ulu Cami yanında küçük kulübede hizmet veriyorum. Bizi tanıyanlar tanır, bilenler bilir. Bu zamana kadar İşimizde her zaman için Allah rızasını gözetmek mesuliyetiyle hareket ettik.

Peygamberimiz (Sav) kalplerinizi helal lokmalar ile nurlandırın diye bize öğütlerde bulunuyor. Ben buradan gıda işi ile uğraşan kardeşlerime sesleniyorum. Yemeklerinizi ve insanlara yedirdiğiniz nimetleri hazırlarken ‘Abdestli ve Salavat-ı Şerife’ getirerek yapın. Bu şekilde yaptığınız takdirde gıdaların lezzetinde artış görürsünüz ve insanlara temiz yemekler yedirmenin gururunu yaşarsınız.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.