MÜSİAD KAHRAMANMARAŞ İL YÖNETİMİ BELİRLENDİ

“Kahramanmaraş Türkiye’nin gelişmiş ilk 10 kentinden biri olacak”

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2015 15:18
MÜSİAD KAHRAMANMARAŞ İL YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Başkan Atıf Şirikçi:

“Kentimiz ve ülkemiz için üzerimize düşen görevi yapacağız”

“Kahramanmaraş Türkiye’nin gelişmiş ilk 10 kentinden biri olacak”

Kurucu Başkanlığına geçtiğimiz günlerde işadamı Atıf Şirikçi’nin atandığı Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu belirlendi.

MÜSİAD Genel Merkezi’nce Kurucu Başkanlığı atanan işadamı Atıf Şirikçi tarafından belirlenen yönetim kurulu Hacı Hüseyin Dinçer, Erdal Kanbur, Ökkeş Kır, A.Gaffar Akarca, Bünyamin Dokumacı, Eşref Şekerli, Selahattin Sandaloğlu, Mehmet Cilve ve Mustafa Buluntu’dan oluştu.

Başkandan ilk açıklama

Başkan Atıf Şirikçi, yaptığı ilk açıklamada, yeni yönetim kurulunun hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, “Yönetimimizde yer alan birbirinden değerli arkadaşlarımızla Kahramanmaraş’ımız için, ülke ekonomimiz için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz” dedi.

“Herkesi kucaklayacağız”

Ülkesine karşı sorumluluk bilinci taşıyan herkesi kucaklayacaklarını belirten Başkan Şirikçi, Türkiye’nin yakaladığı siyasi istikrar ve bunun getirdiği ekonomik gelişimlere dikkati çekerek, şunları söyledi;

“Bilindiği gibi dünyanın birçok ülkesi art arda krizler yaşarken, bu krizler ülkemizden teğet geçti. Bunda hükümetimizin uyguladığı akılcı politikaların yanı sıra Türk işadamlarının özverili çabaları ve gayretlerinin payı büyüktür. İşadamlarımıza öncülük eden, dünyaya açılmaları için köprü görevi üstlenen MÜSİAD bu dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da işadamlarının ufkunu açmaya devam edecektir.”

Hedef ilk 10 şehir

Gerek ülke ekonomisi gerekse Kahramanmaraş ekonomisi yararına birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Şirikçi, “Kentimiz tekstil ve enerji başta olmak üzere birçok alanda öncü kentler arasında yer alıyor. Türkiye’nin dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer almayı hedeflediği gibi; Kahramanmaraş da Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasına girmeyi ana hedef olarak belirlemiştir. Biz bu hedefe hızlı adımlarla ulaşmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş başaracak

Kahramanmaraş’ın il geneli nüfusunun bir milyonu aştığını ifade eden Başkan Atıf Şirikçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kentimzi, 2 milyar doları geçen dış ticaret hacmi, 5 milyar dolar sanayi üretimi, 1 milyar dolar tarımsal üretimi, 4 milyar dolar kredi hacmi, 5 milyar dolar reel sektör yatırımı, 5 milyar dolar ihracat hedefi ile Türkiye’nin ilk on ekonomisi içerisinde yer almayı başaracaktır. Kentimiz, 870 sanayi tesisinde; Türkiye ipliğinin yüzde 35’ini, kumaşın yüzde 10’unu, metal mutfak eşyalarının yüzde 60’ını, çimentonun yüzde 9’unu, kağıdın yüzde 20’sini üreterek Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra gıda sektörü ve özellikle dünyaca ünlenmiş olan dondurma ve kırmızı biber, kuyumculuk ürünleri, ayakkabı ve özellikle bayan ayakkabısı imalatı, plastik boru, ahşap ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi sektörler büyümeye ve lokomotif olmaya aday görünmektedir.”

Başkan Atıf Şirikçi, ülkesine ve kentine karşı sorumluluk bilinci taşıyan herkese kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.