Ahmet Doğan İlbey

Ahmet Doğan İlbey

Müslüman ülkesinde domuzsever aydınlar

Türkiye’deki domuzsever aydınların siyasî eğilimlerinin altı ok’çu ve Kemalist oluşları dikkatimi çekmiştir hep. Bu güruhun içinde domuzseverliğiyle en meşhur kişi şüphesiz ki Mustafa Ekmekçi’dir. Domuz etini sever, domuz yetiştirilmesini isterdi.

 

Yandaşlarının anlattığına göre Cumhuriyet Gazetesi’ndeki odasının dört bir yanı domuz resimleri ve heykelcikleriyle doluymuş. Kim varırsa bürosuna domuz etinin faziletlerinden bahis açarmış.

 

DOMUZCU MUSTAFA: “LAHM-İ HINZIRDAN YEMEDİĞİMİZ İÇİN ÇİRKİNİZ”

 

“Lahm-i hınzırdan yemediğimiz için çirkiniz, biçimsiziz” diyen ve domuz etini sevip savunan Ekmekçi, “Domuzcu Mustafa” lakabıyla bilinen en namlı domuzseverdi bu ülkede.

 

Her üç yazısından birinde lahm-i hınzırdan, yâni domuz etinden bahsettiği ve “Barışı domuz sağlayacak” dediği vâkidir. İfsad edici tarafıyla en meşhur kitabı da “Domuzuna Yazılar” dır. Domuzseverlik yolunda kendisine önder saydığı Aziz Nesin’in, “Türk halkı domuz yemediği için yüzde altmışı aptaldır” dediğini yazmıştı kaç kez.                                                                               

 

Âhir ömrüne kadar kalemini Türkiye’de domuz çiftlikleri kurulmasına ve “aç dediği Türk halkının domuz eti yiyerek beslenmesi” mücadelesine adayan “Domuzcu Mustafa” nın 2 Haziran1996’da Sabah Gazetesi’nde adını anmaya değmez bir “bayan” gazetecinin suallerine verdiği cevaplar onun ne menem bir domuzsever olduğunu gösteriyor:                                      

 

“DOMUZ YEMEDİĞİ İÇİN HALKIN ÇOĞU BESLENEMİYOR”               

 

“Türk halkının aç olduğunu iddia ediyorum ben. Avrupa hemen domuza döndü ve insanlarını besledi. Bizde de neden yenilmesin? Domuz konusunda Kur’an'da yazılanların bir tabu olduğu söylüyorum. İlle kurtuluşunuz için domuz yemeniz lâzım. Türkiye’de domuz çiftlikleri yok ediliyor. Domuzu yemediği için halkın büyük çoğunluğu beslenmiyor. Domuz eti yasak olmasaydı çocuklar daha fazla protein alabileceklerdi. Domuz yüzyıllardır yenmiyor Anadolu'da. Ben ne yapıp yine de domuz bulup yiyorum. Bu tabuyu yıkmaktan yanayım. Domuzun Avrupa'da saygın bir yaratık olarak görülmesine imreniyorum. Domuz yemez Musevi ve Müslümanlar, domuz yerlerse akılları başlarına gelir ve savaşmayı keserler. Domuz doğayı kurtaracak ve dünya barışını sağlayacak tek hayvandır”

 

İfsad edici yönüyle bu meşhur domuzsever öldü gitti. Ne diyelim, altı okçuluğu ve domuzseverliği bol olsun. Domuzseverlik varken cenneti versen istemezdi. Zaten altı okçu’luk ve domuzseverlik de cennete girmeye mânidir.

 

Bu güruha mensup Çetin Altan’ın 17 Şubat 2005 tarihli Akşam gazetesindeki röportajında söyledikleri Ekmekçi’nin sözleriyle aynı:

 

“Kurban Bayramı dinî bir buyruk değil, kökeninde siyaset var. Fakir fukara et yesin diye bayramdır. Dünyanın en pahalı etini yiyor Müslümanlar. Koyun kaç yavru yapar? İnek kaç yavru yapar? En fazla iki. Domuz kaç yavru yapar? 25 yavrusu olur.”

 

Sümme hâşâ! Demek istiyor ki fakir fukarası çok olan Müslümanlar domuzla beslesinler.

 

KEMALİZM MUHİBBİ DOMUZ SAVUNUCUSU AZİZ NESİN                                                                                                                          

Şimdi de “Domuzcu Mustafa” nın domuzseverlik yolunda kendine önder kabul ettiği, İnönü ve 27 Mayıs darbe hükümetleri de dâhil bütün hükümetleri İslâm’a pirim verdikleri için din yaltakçısı sayan Aziz Nesin 28 Eylül 1992’de Hürriyet'in adını anmaya değmez “bayan” gazetecisiyle “Türk Halkı Enayi" başlığı altında “domuzseverlik” üstüne söyleşi yapar. Yüz kızartıcı söyleşiden birkaç cümle:                                                           

 

“TÜRKLER ZEKİ DEĞİL, ZEKİ OLMANIN ŞARTI DOMUZLA BESLENMEK”                                                                                                          

 

“Türk halkı beslenmiyor. Domuz yerlerse akıllılık ederler. Türk halkı zeki değildir. Zeki olmanın koşulları vardır. Domuz yiyor mu? Nasıl zeki olacak? Zeki olmanın şartları arasında domuz etiyle beslenme de vardır.”

 

Ona göre, “M. Kemal, ezik, bitik olduğundan moral vermek için Türk halkı zekidir, çalışkandır” demiş. “Yoksa o da Türklerin tembel olduğunu, zeki olmadığını biliyor” muş. Hınzırlık yapıyor ve kendi çirkin fiiline başkasını da ortak ediyor.                                                                                                   

Anlaşılan şu ki Türkiye’deki domuzseverler birbirine tutkunlar ve aynı telden konuşuyorlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.