MUSUL OPERASYONU BÜYÜK YANLIŞTI

MUSUL OPERASYONU BÜYÜK YANLIŞTI

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2017 09:52
MUSUL OPERASYONU BÜYÜK YANLIŞTI

Irak’ın Musul operasyonunun Havice’yi kurtarma operasyonundan önce başlatılmasının yanlış olduğunu belirten Kerkük Valisi Necmettin Kerim bu sebeple Kerkük’ün güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim yaptığı açıklamada, “Havice ilçesi kurtarılmadan Musul operasyonunun başlaması büyük yanlıştı.” Sözlerinin altını çizerek Havice ilçesinin DEAŞ’ın kontrolünden olmasından dolayı Kerkük’ün güvenliğinin tehlikede olduğunu savundu.

"MUSUL OPERASYONU KARARI SİYASİYDİ"

Musul operasyonunun başlamasıyla birlikte Kerkük’e sığınan mülteci sayısının 10 bini geçtiğini belirtti.

Musul operasyonunun Havice operasyonundan önce başlamasının siyasi amaç taşıdığını belirten Kerim, ''Geçen yıl 21 Ekim tarihindeki DEAŞ'ın Kerkük'e yaptığı saldırının izlerini hala silemedik. Kerkük'ün güvenliği hala tehlikede. Musul operasyonu kararını Irak hükümeti tek başına vermedi. Bu kararda uluslararası müttefik güçlerin de önemli etkisi oldu. Operasyon, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimleriyle de ilgiliydi." Değerlendirmelerini yaptı.

Ayrıca Havice’nin kurtarılması için ordunun, Haşdi Şabi ve peşmerge güçlerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Kerim, bu güçlerin ortak anlaşması olmasan Havice’nin kurtarılmasının da mümkün olmadığını aktardı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.