Naci Görür'den Kritik Uyarı: İstanbul Yarımada 9 Şiddetini Yaşayabilir!

Naci Görür'e göre İstanbul'da 7'den büyük deprem kaçınılmaz. Anadolu yakası avantajlı, ancak Avrupa yakası Yarımada'dan Silivri'ye kadar risk altında, 9 şiddetini görebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2024 11:34
Naci Görür'den Kritik Uyarı: İstanbul Yarımada 9 Şiddetini Yaşayabilir!

Naci Görür, İstanbul'u bir kez daha uyararak, gelecekte yaşanması muhtemel bir depreme dikkat çekti. Yer bilimci, 7'den büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirterek, özellikle Anadolu yakasının depremden daha az etkileneceğini, ancak Avrupa yakasının tarihi Yarımada'dan Silivri'ye kadar olan ilk 10-15 kilometrelik bölgenin 9 şiddetini yaşayabileceğini ifade etti. Görür, Marmara'nın girişinden Tekirdağ'a kadar olan bölgede deprem riskinin düşük olduğunu, ancak Yeşilköy açıklarına kadar olan fay ile Adalar'ın güneyindeki fayın İstanbul'da depreme neden olabileceğini vurguladı.

Şarköy depreminin ardından yapılan gözlemlere dayanarak konuşan Görür, 160 kilometrelik bir fayın 1912'deki Şarköy depreminde kırıldığını belirtti ve bu bölgenin şu an için deprem üretmeyeceğini açıkladı. Ancak Yeşilköy açıklarına kadar olan fay ile Adalar'ın güneyindeki fayın potansiyel risk oluşturduğunu ifade etti.

Görür, iki fayın aynı anda kırılması durumunda İstanbul'da 7.4 büyüklüğünde bir depremin yaşanabileceğini belirterek, özellikle Avrupa yakasının bu durumdan daha fazla etkilenebileceğini söyledi. Anadolu yakasının zemin yapısının daha güçlü olduğunu ancak Avrupa yakasının tarihi Yarımada'dan Silivri'ye kadar olan bölgenin daha yüksek bir şiddetle sarsılabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.