NATO’da bir dönem sona erdi… Erdoğan da katılıyor

NATO’da bir dönem sona erdi… Erdoğan da katılıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 10:20
NATO’da bir dönem sona erdi… Erdoğan da katılıyor

NATO'nun yeni binasının liderler toplantısı öncesi hazır hale getirildiği bildirildi. Yeni karargah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıyla faaliyete geçecek.

NATO'nun 2010 yılında inşasına başlanan binası, liderler toplantısı öncesi hazır hale getirildi. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki 1967'den beri kullanılan NATO karargahının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine inşasına karar verilen yeni bina, 28 NATO üyesi ve partner ülkelerin temsilciliklerine ev sahipliği yapacak.

NATO'dan verilen bilgiye göre, eski binanın karşısına yapılan yeni karargah, üye devletlerin yer ihtiyacını karşılayacak, gerek duyulması halinde eklemeler yapılacak bir alana da sahip olacak.

Çevre dostu bina, ısı yalıtımı sayesinde ısınma, soğutma ve havalandırmada daha az güce ihtiyaç duyacak. Enerji tüketimi de güneş enerjisi ve jeotermal ısıtmanın yanı sıra ileri ışıklandırma sistemi sayesinde azalacak.

Sadece inşası 750 milyon avroya mal olan bina için toplamda 1,1 miyar avro harcandı. Proje, üye devletler tarafından finansa edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.