NATO'yu Erdoğan'a müdahaleye çağırdı!

NATO'yu Erdoğan'a müdahaleye çağırdı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Nisan 2017 12:44
NATO'yu Erdoğan'a müdahaleye çağırdı!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), anayasa değişiklikleriyle ilgili Pazar günkü referandum hakkında "Türkiye'de demokrasi kaybetti" başlıklı bir başyazı yayımlayarak sonuçları hazmedemedi ve NATO'ya skandal ifadelerle seslendi.

Yazının girişinde, "Türkiye'deki referandum ile ilgili söylenebilecek en iyi şey, oy verenlerin yüzde 48,7'sinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otokratik yönetimini güçlendirmek adına attığı en aşırı adıma karşı çıkmasıdır. Referandumu yüzde 60 oy oranıyla kazanmayı uman Erdoğan, en büyük şehirleri, Ankara ve İstanbul'u kaybetti. Uluslararası gözlemcilerin seçimlerde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddiaları, (Erdoğan'ın) meşruiyetini daha da azaltacak" gibi alçak ifadeleri yer aldı. 

NYTimes, Ulu hakan Abdulhamit han'a yapılan algı operasyonlarına başvurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elde ettiği zaferin Türkiye'yi "değişken ve kindar bir adamın" ellerine bıraktığını belirtiyor.

Dünyanın "on yıllarca Avrupa ile İslam dünyası arasında kritik bir köprü vazifesi gören bir ülkenin demokratik yapılara ve değerlere bu kadar az saygı duyan bir kişinin yönetimi altında istikrarlı ve müreffeh bir geleceğe" sahip olup olamayacağını merak ettiğini öne sürüyor. 

Avrupa'nın başını çektiği ''Hayır'' cephesinin sözcüsü olan Times gazetesi, "Her ne kadar Türkiye, NATO'nun hayati bir üyesi olsa da demokratik değerler üzerine inşa edilen bu ittifak içerisinde giderek ayrışan bir üyeye dönüşüyor. Erdoğan, Avrupa ve Amerika ile çatışmaya girdi, Batı karşıtı düşmanlıkları ateşledi ve Rusya ile flört etmeye başladı. NATO ülkeleri, Erdoğan'ın otokratik eğilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her şeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir.'' diyerek CHP, HDP, PKK, FETÖ'ye açıkça NATO yardımının gerektiğini ifade etti. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.