'Niçin evet' dediler işte cevabı

'Niçin evet' dediler işte cevabı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2017 08:55
'Niçin evet' dediler işte cevabı

Türkiye 16 Nisan’da Cumhurbaşkanın görev ve yetkileriyle ilgi Anayasa değişikliği için referanduma giderken 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili, MHP MYK Üyesi Akif Paksoy MHP İlçe teşkilatlarına ‘niçin evet’ diyeceklerini anlattı.

Paksoy, MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığında, MHP Onikişubat İlçe Başkanlığında, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığında, MHP Türkoğlu İlçe Başkanlığında ve Türkiye EĞİTİM-SEN’ de ‘niçin evet’ adlı bilgilendirme toplantısı yaptı.

 

Paksoy Teşkilatlarda yaptığı bilgilendirme toplantısında : “Bizim kıstasımız kişi değil sistemdir. Bizim kıstasımız ÜLKE, MİLLET ve DEVLETTİR. Bizim kıstasımız yalan ve iftiralar değil hak ve hakikatlerdir. MHP Anayasa değişiklik teklifine bu çerçeveden bakmaktadır. Paketin muhtevasına bakıldığında bizim ilkelerimizin korunduğu görülecektir. Hepimiz biliyoruz ki Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinden sonra uygulamada sıkıntılar yaşanmaktadır. Bir tarafta Anayasa ve yasalar, diğer tarafta seçilmiş Cumhurbaşkanının bir kısım fiili tasarrufları ikilem oluşturmaktadır. Genel Başkanımız bu ikileme son vermek için bir çağrıda bulunmuş ve bu çağrı TBMM’de olumlu karşılık bularak MİLLETE gitmenin yolu açılmıştır. Mesele bundan ibarettir.” dedi.

2-062.jpg

Paksoy sandıktan ‘evet’ oyu çıkarsa Türkiye’nin sınırlarının değişmeyeceğinin, ülkesi ve milletiyle bölünmezliği ilkesinin zedenlemeyeceğinin,  ağızlarda sakız etmekten utanmadıkları rejimin değişmeyeceğinin altını çizdi.

Paksoy, ” Sayın Genel Başkanımızın şahsında Partimize yöneltilen iddia ve isnatlar yersiz, insafsız hatta gayri ahlaki ve art niyetlidir. Madem egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Madem nihai kararı MİLLET verecektir. Millet iradesine karşı direnç oluşturmak isteyenler Don Kişot değilse kesinlikle art niyetlidir. Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle “Elbette biz devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyeceğiz, millet-devlet kaynaşma ve kenetlenmesine seve seve destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Paksoy, “Evet demeyip ne yapacaktık, FETÖ’nün yanında mı duracaktık? Evet derken, dünkü sözlerimizle çelişmiyor muymuşuz; niye çelişelim, PKK’nın, CHP’nin, EMEP’in, ÖDP’nin, TKP’nin, elinde Ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir? Biz Türkiye diyoruz, vatan, millet, bayrak ve devlet için elimizi taşın altına koyuyoruz.

Belirttiğimiz gibi asıl kararı verecek olan MİLLETİMİZDİR. Sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygılı olacağız. Sayın Genel Başkanımız bu konuda Partimizin tavrını net bir şekilde açıklamıştır: “Hayır diyen vatandaşlarımıza, vatan evlatlarına sözüm yoktur, bilakis iradelerine, demokratik seçimlerine saygım vardır. Bunu tartışmak bize göre abestir. Fakat hayırsızlardan oluşan, hayır cephesi kurarak müfterilik ve fesatlık yarışına giren yalancı siyasilere, emekli siyasetçilere, eski tüfeklere, bazı siyasi partilere, terör ve bölücülük taşeronlarına kesinlikle itibarımız yoktur, sırtımız da bunlara dönüktür. Çıkan sonuca herkes bağlı, saygılı ve hürmetkâr olmalıdır.” dedi.

Paksoy konuşma yaptığı konferans salonundan  herkese “Devlet İçin EVET, Millet İçin EVET, Cumhuriyet İçin EVET, Türklüğün Bekası İçin EVET, Türkiye İçin EVET” mesajını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.