Normal doğuma ödül müjdesi!

Normal doğuma ödül müjdesi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2016 10:16
Normal doğuma ödül müjdesi!

İstanbul’un yeni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu sağlık hizmetleriyle ilgili planlama ve öngörülerin görüşüldüğü tanışma toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Doç. Dr. Memişoğlu, anne ölümleri, sağlık hizmetleri, hastane inşaatları, askeri hastaneler ve Suriyeli mülteciler ilgili birçok konuda bilgi verdi. Anne ölümlerinin azaltılması için çalıştıklarını belirten Memişoğlu,“Bebek dostu anne dostu hastanelerin şehri olacağız” dedi. 

NORMAL DOĞUMA ÖDÜL

Normal doğumun fizyolojik olduğunu, sezaryenin de cerrahi müdahale olduğunun topluma anlatılması konusunda basın mensuplarından yardım isteyen Memişoğlu, “Biz sezaryeni yüzde 20’nin altına düşüren, yüzde 15’i hedefleyen, ideal olan yüzde 10’u bulan hastanelere bakış açımızın olumlu olduğunu söylüyoruz. Olumlu yapanı ödüllendireceğiz, ancak kimseyi cezalandırmayacağız.” dedi. 

SURİYELİ HEKİMLERE ÇALIŞMA İZNİ VEREBİLİRİZ

Suriyeli mültecilerle ilgili bilgi veren Doç.Dr: Kemal Memişoğlu; “Ülkemiz 3 milyonun üzerinde mülteciyi barındırıyor. Geçici kimlik belgesi alan bütün Suriyelilere kendi sosyal güvencemizdeki insanlarımız gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Suriyeli olup da hekim olan ve gerçekten bunu kanıtlamış sağlık çalışanlarına da biz çalışma izni verebiliriz durumdayız. Ayrıca askeri hastanelerde eski ekip görevinde başında” diye konuştu. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.