O gece Türkiye’nin kaderi değişti

O gece Türkiye’nin kaderi değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2017 17:22
O gece Türkiye’nin kaderi değişti

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Diriliş Haber gazetesi yine Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Kahramanmaraş’ın tamamı renkli tek gazetesi Diriliş Haber her hafta özel röportajlarla okuyucularına ulaşıyor, Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röpartajlar gerçekleştiren Diriliş Haber 15 Temmuz’u unutmadı unutturmadı.​

Yaptığı dev projelerle vatandaşın beğenisini toplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İstanbul’daydı… FETÖ’cü teröristlerin darbe girişimini duyan Başkan Erkoç hemen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu Atatürk Havalimanına giderek oradaki on binlerce insanın tankların, tüfeklerin önüne nasıl set olduğunu gördü. O gece Türkiye’nin kaderinin değiştiğini vurgulayan Başkan Erkoç, “Bu milletin feraseti ve dirayeti karşısında hiçbir güç duramaz” dedi.

Memleketimizin büyük bir belayı def etmesinin yıldönümüne erdik. İstisnasız bütün şehit yakınlarının ve gazilerin ağzından “Yine olsa yine gideriz” sözleri dökülüyor. Çünkü öyle bir geceydi ki yaşananlar Manevi alemlere kapı açan, cesaretin kitabının yazıldığı gecelerden bir geceydi. Ömer Halisdemir’in darbecilere tek başına direnmesini, kafasının üstünden kurşunlar yağarken Allahu ekber diye bağıran, çıplak elleriyle tankları durduran insanları gözlerimizle gördük. Kalplerinde iman, memleket sevdası dolu insanların karşısında kimse duramadı. Tarihteki yerini almış “15 Temmuz” akıllardan hiçbir zaman silinmeyecek, unutulmayacaktır.  O günün ardından koskoca bir yıl geçti. Aklımıza geldiğinde bile gözlerimizin yaşarmasına, kalbimizin çarpmasına engel olamıyoruz. 7’den 70’e kadın erkek demeden sokaklarda sabahladığımızın yıldönümüne geldik. Yaptığı dev projelerle Kahramanmaraş’ın çıtasını üst sıralara taşıyan Kahramanmaraş Büyükşehir belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un 15 Temmuz  gecesinden bu yana meydanlarda dik duruş sergileyerek, vatan, millet, bayrak aşkıyla  yaptığı konuşmaları siz okuyucularımız için derledik. İşte Başkan Erkoç’un 15 Temmuz gecesinden bu yana satır başlıkları…

e2-023.jpg

MEMLEKET SEVDALISI BAŞKAN ERKOÇ

Kahramanmaraş’a yaptığı hizmetlerle başarı grafiğini sürekli yükselten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un başarısını tüm Türkiye konuşuyor. Kahramanmaraş’ı adeta şantiyeye çeviren Başkan Erkoç, hizmete geçirdiği dev projelerin yanı sıra 1 yıl önce yaşanan 15 Temmuz gecesi sergilediği dik duruşuyla gönüllerde yerini almıştı. FETÖ’cü teröristlerin darbe girişiminin ilk gününde bir toplantı için gittiği İstanbul’da başarısız olan 15 Temmuz kalkışmasını öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bulunduğu yerden Atatürk Havalimanı’na hareket ederek, trafiğin kapalı olması üzerine aracından indi, yaya olarak kilometrelerce yürüdü ve Atatürk Havalimanı’na ulaştı. FETÖ’cu teröristlere direnen halka destek veren Başkan Erkoç memleket sevdası, vatan bayrak aşkıyla dik duruş sergileyerek AK Parti Otobüsünün üzerinde on binlerce kişiye hitap etti.

BU MİLLETİN DİRAYETİ KARŞISINDA HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 16 Temmuz Cumartesi günü memleketine gelerek hemşerileriyle birlikte Kent Meydanı'nda sürdürülen demokrasi nöbetine katıldı. Nöbetten çıktığı ilk gün Ulu Cami'de sabah namazını kılan Başkan Erkoç, demokrasi nöbetine katılanlara elleriyle çorba dağıttı. "Bu milletin feraseti ve dirayeti karşısında hiçbir güç duramaz" diyen Başkan Erkoç, "Cumhurbaşkanımız 'evlerinize dönün' diyene kadar meydanlardayız" diye konuştu.

e-002.jpg

RABBİM GÜCÜMÜZE GÜÇ KATSIN
Ülke genelinde başlatılan FETÖ'cü operasyonlarının başarılı olması için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Erkoç, "Tek bir FETÖ'cü kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Rabbim gücümüze güç katsın. Birliğimizi daim etsin” dedi.

O GECE TÜRKİYE’NİN KADERİ TAMAMEN DEĞİŞTİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 15 Temmuz’un Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek: “Aziz milletimiz en büyük fedakârlığını, en büyük ihanetin, bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüğün yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi göstermiştir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uçaklara, tanklara, bombalara karşı yüreklerini, bedenlerini ortaya koyarak kanlı darbe girişimini ve ülkemizi işgal planını boşa çıkarmış ülkemizin ve coğrafyamızın tarihini değiştirmiştir.

HEMEN CUMHURBAŞKANIMIZIN BULUNDUĞU ATATÜRK HAVALİMANINA HAREKET ETTİM

Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’tan tüm dünyaya ‘tek vücut, ortak mücadele’ mesajı vererek, 15 Temmuz fetöcü terör örgütüne mensup bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminde Kahramanmaraş’ın tek vücut olarak birlikte hareket ettiğini belirtti.

Unesko’nun Mozaik yolu toplantısı için Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte İstanbul’da toplantıda bulunduğunu hatırlatan Erkoç; “Toplantı bittikten sonra, İstanbul’da bulunan hemşerilerimle buluşmak üzere bir yere gidiyordum. Sosyal medyadan yolların kapandığına dair paylaşılan bilgileri okudum. Ne olduğunu anladığımda bunun bir darbe olduğunu gördüm. Hemen Cumhurbaşkanımızın da bulunduğu Atatürk Havaalanına yöneldim. Oraya geldiğimde Türkiye’nin renklerinin olduğu onbinlerce insanın tankların, tüfeklerin önüne nasıl set olduğunu gördüm.

Kahramanmaraş’tan ise birçok telefon aldım. Alevi camiasının önde gelen kanaat önderlerinden Mehmet Dede ve alevi kökenli muhtarlarımız da beni arayarak darbeye karşı olduklarını ve yardıma hazır olduklarını söylemeleri bizi çok mutlu etti. Temsil ettikleri camiaya ve kendilerine de teşekkür ediyorum. Bugün burada ise Türk’üyle, Çerkez’iyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Alevi’siyle, Sünnisiyle ve her siyasi görüşten insanlarla tek vücut olarak otak bir duruş sergilenmesi verilmesi gereken en büyük mesajdır.

e1-028.jpg

HER GÖRÜŞTEN İNSANLAR SET OLDULAR

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu anlardan itibaren her fikirden, her düşünceden, her siyasi görüşten insanların tankların, tüfeklerin önünde set olmaları çok önemlidir. Bu bir millet hareketidir. Demokrasisine Cumhuriyetine, meclisine ve iradesine sahip çıktı. Allah razı olsun. Burada bulunan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.

Cuntaya geçit verilmedi. Aziz milletimiz ise zaten bunu duyar duymaz Cumhur Başkanımızın çağrısı ile sokaklara indi ve tanklara göğsünü siper etti. Birçok şehit verdik. Onlara da Allahtan Rahmet, kederli ailelerine ise baş sağlığı diliyorum.  Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum.

KENDİ İNSANINI ÖLDÜREN HAİNLER GÖRDÜK

Cuntacılara karşı tüm milletin ayağa kalkarak darbecilere geçit vermediğini de dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Sayın Cumhurbaşkanımız da, Hükümetimizde, Partilerimizde asil bir duruş sergilediler.  Türkiye tarihinde belki ilk defa böyle kanlı bir cunta, kanlı bir darbe girişimi oldu. Çünkü uçaklarla, F16larla insanlarına ateş eden böyle bir tarihte görülmemiş bir olaydır.  Güvenlik güçlerini bombalayan, polisler, Emniyet Müdürlüklerini, Cumhurbaşkanlığı Külleyesini, Millet Meclisini bombalayan… Orada tek bir görüşten değil, çok çeşitli siyasi görüşler var.   Meclisimizden dört tane gurup var. Hepsini birden yok etmek üzere yola çıkmış bir zihniyet. Canice bir zihniyet.  Bu durumu lanetliyoruz. Ama Hamdolsun bu musibet ve bu bela milletimizin tek yumruk olmasına da bir vesile oldu. Artık demokrasimiz açısından çok önemli bir noktadayız. Bugün Türk Demokrasisi Milletimizin duruşuyla artık Dünyada örnek alınan demokrasi haline gelmiştir.  Bu durum bizim saygınlığımızı da arttırdı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Başkan Erkoç, “İstiklal Mücadelesi veren Kahraman dedelerin, İstikbal mücadelesi veren kahraman torunları, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için meydanları doldurarak gösterdiğiniz vefa için sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Coşku içerisinde sergilediğimiz birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Rabbim şu muhabbetimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimiz daim kılsın. Allah yüreğinizden, yüreğimizden bu coşkuyu, birlik ve beraberliği, kardeşliği eksik etmesin.

Türkiye’nin dört bir yanında bu heyecanı bizimle beraber yaşayan tüm vatandaşlarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabet ederek 81 ilde meydanları gümbür gümbür doldurdular, Onların tankı, topu varsa bizimde imanımız var diyerek darbecilerin karşısında durdular. Tankların, paletlerin altına yattılar.

VAHŞİ, KATİL TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BİNLERCE KEZ LANETLİYORUM

Aziz Kahramanmaraşlılar, Milli Egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalayan, bu milletin gözbebeği olan Emniyet Teşkilatı binalarını ve Mit’i bombalayarak onlarcasının şehit olmasına sebep olan, Vatandaşlarımızın üstüne kurşun yağdıran, tanklara ezen bu çapulcu terör örgütünün, vatan hainlerinin, kalleşce kalkışması karşısında söyleyecek söz bulamıyorum. Bu daha önce ülkemizin gördüğü darbelerden çok farklı,

Çünkü ne 1971 muhtırasında, ne 12 Eylül’de ne de 28 Şubat’ta uçaklardan bu halkın üzerine bomba bırakılmadı. Helikopterlerden bu halkın üzerine makineli tüfeklerle ateş açılmadı, tanklarla bu halkın üzerinden geçilmedi. Vatan evladı olanla, olmayanın açığa çıktığı bu süreçte, sırtına giydiği elbiseyi şerefli bir şekilde taşıyamayan bu soytarıları, vatan hainlerini, çapulcu, vahşi, katil terör örgütünü binlerce kez lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi demokrasimize, milli irademize, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devletimizin tüm makamlarına ve yüce milletimize yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyorum

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.