O izinsiz tuvalete bile gidemez

O izinsiz tuvalete bile gidemez

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2016 15:58
O izinsiz tuvalete bile gidemez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Konya Mevlana meydanındaki binlerce Konyalı'ya hitap etti. Bozdağ, FETÖ'cü Prof.Dr. Osman Özsoy'un açıklamalarına tepki göstererek "Ne zaman ki önüne bir Fatih çıkar, ne zaman önüne bir Yavuz çıkar, ne zaman önüne Atatürk çıkar her zaman ölümüne peşine takılmıştır.Şimdi Tayyip Erdoğan ve arkadaşları milletin önüne düştü, millet de onların peşine düştü.

Fetö'nün uşaklarından biri aylar önce televizyonda ne demiş?  "Şurada televizyonun alt yazısında sıkı yönetim ilanı çıksa, kimse sokaklara çıkmaz." Bunlar herkesi kendi gibi uyuşmuş zannediyorlar.  Siz bu milletin büyüklüğünü gördünüz mü? Bu millet Rabbine inanıp, güvenip sokaklara çıktı, ölüme koştu. Şimdiye kadar olmayan oldu. Hep beraber darbecilerin karşısında demokrasinin ve halkın sesi oldu ve onlar da dimdik durdu. Sivil toplum o da dimdik durdu. Hep beraber birlik olduk, beraber olduk, ayağa kalktık darbecilere halk darbesi yaptık, halkın gücünün tankın gücünden daha büyük olduğunu dosta düşmana gösterdik." dedi.

HANİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VARDI

Bozdağ, Almanya'nın Erdoğan'ın konuşmasının yasaklamasına tepki göstererek " Cumhurbaşkanımızda telekonferansla bu mitinge bağlanıp görüşlerini açıklayacaktı.Almanya'nın Anayasa Mahkemesi nezaketsiz, haksız, hukuksuz bir biçimde Türkiye Cumhurbaşkanı'nın konuşmasına yasak getirdi. Hani demokrasi vardı? Hani ifade özgürlüğü vardı? Teröristlerin ifade özgürlüğünü savunanlar, Türkiye'de terörün propagandası suç olmaktan çıksın diyen Avrupa Birliğine üye ülkeler, Merkel, ben hepinize soruyorum:"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın eli kanlı teröristler kadar ifade hürriyete yok mu? Sizin lügatinizde demokrasinin anlamı teröristlere hürriyet, milletin hukukunu savunan demokrasiyi savunan meşru Cumhurbaşkanlarına yasak anlamına mı geliyor?" diye konuştu. 

TÜRKİYE İLK DEFA SİSTEME ÇOMAK SOKUYOR

Bozdağ, ordunun yeniden yapılandırılması kapsamında atılan adımları değerlendirerek, "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, sizin önderliğinizde Türkiye ilk defa bu sisteme çomak sokuyor. Darbe doğurup darbe yöneten bu sistemi çöpe atmak tarihe havale etmek için büyük reformlar yapıyoruz. Kararname yayınlandı. GATA'yı kaldırdık Sağlık Bakanlığına bağladık."dedi.

İMAM-HATİPLİLER DE GİREBİLECEK

Bozdağ, " Askeri liseleri kaldırdık, İmam hatiplerin, meslek liselerin dengi okullarının, harp okullarına, askeri liselere, girmeleri yönündeki ayıbı ve utancı kaldırdık. Milli Savunma Üniversitesi kurduk üniversitenin rektörünü Cumhurbaşkanı atayacak ve dekanlarını Milli Savunma Bakanımız atayacak. Hukuk devletine inanan, milletine saygı duyan, vatandaşına, Cumhurbaşkanına, Meclisine, Başbakanına kurşun ve bomba atmayacak. Onlar için ölümüne koşacak yeni bir anlayışla, yeni bir vizyonla devam edecek inşallah. Bugünün sıcaklığı içerisinde bu tarihi adımları herkes göremeyebilir ama Türk demokrasi tarihi bakımından siyasi hayatımız bakımından ordumuzun yeniden yapılandırılması bakımından  son derece tarihi adımlar attık.

GÜLEN TUVALETE DAHİ GİDEMEZ

Bozdağ, ABD'ye Gülen'i iade etme çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

"İstihbarat bilgileri var. Avustralya'ya, Meksika'ya, Güney Afrika'ya, Mısır'a ve Brezilya'ya gideceğine dair istihbari bilgileri geliyor. Çok net söylüyorum, açıkça ifade ediyorum; Pensilvanya'dan ayrılır Kanada'ya veya diğer ülkelerden birine giderse bu, Amerika izin verdiği için gitmiş demektir. Çünkü Fetullah Gülen Pensilvanya'da ABD'nin izni olmadan tuvalete dahi gidemez. Onun haberi olmadan bir yere kıpırdayamaz. Eğer oradan ayrılırsa bunun anlamı şudur; ABD Fetullah Gülen'in başka bir ülkeye gitmesine izin ve onay vermiş demektir. Bu da bizi yaralar. Bu ülkeye bu kadar büyük düşmanlık yapmış ve zarar vermiş örgütün elebaşının himayesi anlamına gelir. Bu, Türkiye-ABD arasındaki ilişkilere ve Türk halkının ABD'ye bakışına büyük zarar verir. Umuyor ve diliyoruz ki ABD artık kullanışlı bir maşa olma vasfını kaybeden bu yapının elebaşını Türkiye'ye iade eder. Beklentimiz budur. Mevlana Meydanı'ndan bu mesajı ABD'ye tekrar iletiyorum."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.