O Projede Kahramanmaraş Pilot İl Seçildi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Japonya Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Katsumata Takahiko ile görüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 09:25
O Projede Kahramanmaraş Pilot İl Seçildi!

Başkan Güngör, burada yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük felaketlerinden birinde dayanışma ve işbirliğinin önemini vurguladı.

Depremin hemen ardından devlet-millet işbirliğiyle yürütülen koordinasyonun altını çizen Güngör, Japon halkının ve hükümetinin de desteğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş'ın pilot il seçildiği Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi hakkında da bilgi verdi.

JAPON HALKI VE HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR

Başkan Güngör, "Dünyanın en büyük felaketlerinden birinde dünyanın en büyük çalışmasını ve dayanışmasını şahitlik ediyoruz. Depremin ilk anlarından bugüne kadar devlet-millet işbirliğiyle koordinasyon içerisinde çalışıyoruz. Deprem sonrası Japon halkı ve hükümeti de bize büyük destek sağladı. Bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

japonya-buyukelciligi-5.jpeg

KAHRAMANMARAŞ'IN PİLOT İL SEÇİLMESİ

Türkiye Belediyeler Birliği ve Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Kahramanmaraş'ın pilot il olarak seçildiğini belirten Güngör, "Kahramanmaraş'ın yeniden yapılanmasına yönelik Japon Hükümeti'nin katkıları, uluslararası iş birliği ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri. Bu projenin Kahramanmaraş'a katkı sağlamasından mutluluk duyuyoruz. Afetlere karşı dayanıklı bir Kahramanmaraş oluştururken, Japon dostlarımızın tecrübeleri ve uzmanlıkları bize güç ve ilham veriyor" şeklinde konuştu.

ASIRLIK TÜRKİYE-JAPONYA DOSTLUĞU

2024 yılının, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör, Japon Halkı ve Hükümeti'nin deprem sonrası hızla yardıma koşmasından dolayı teşekkür etti. Güngör, dostane ilişkilerin daha da güçlendirilerek devam edeceğine inancını dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum