O ülke terör için harekete geçti! İlan ettiler...

O ülke terör için harekete geçti! İlan ettiler...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 10:12
O ülke terör için harekete geçti! İlan ettiler...

Rusya'dan silah desteği isteyen ve resmi ziyaret için Moskova'da bulunan Filipinler Devlet Başkanı Duterte, 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan ettiği bildirildi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Duterte'nin, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya'nın başkenti Moskova'da basına yaptığı açıklamada, Mindanao eyaletine bağlı Marawi şehrinde "kalkışma çıktığı gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurdu.

ZİYARETİ YARIDA KESTİ

Ülkesine dönen Duterte, hükümetin internet sitesinde videsosu yayınlanan açıklamasında 'terörle mücadelesinin sert olacağı' uyarısında bulundu ve "Bir yıl sürerse, bir yıl sürer. Ama bir ay içinde sona ererse mutlu olurum" dedi.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, ordunun, Marawi kentindeki bir terörist elebaşısına yönelik düzenlediği baskının, militanlar ile Filipinler Ordusu arasında çatışma çıkmasına sebep olduğunu kaydetti.

Lorenzana, Maute terör örgütü militanlarınca düzenlenen saldırıda 2 askerin ve 1 polisin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını bildirdi.

EN FAZLA 60 GÜN SÜREBİLİYOR

Duterte, hükümetin önceliğinin, adada barışın sağlanması olduğunu söyledi.

MODERN SİLAH VURGUSU

Ziyaretini yarıda kestiği Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen Duterte, DAEŞ ve diğer örgütlerle mücadele için Filipinlerin daha fazla modern silahlara ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sıkıyönetim boyunca, kanunların uygulanması için ordu devreye girebiliyor ve gözaltı süreleri daha uzun tutulabiliyor.

Anayasa uyarınca devlet başkanı, bir kalkışmayı veya istilayı bastırmak için en fazla 60 gün sıkıyönetim ilan edebiliyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.