OFFROAD TUTKUNLARI ELBİSTAN’DA BULUŞTU

Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri, Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF)’un daveti ile geldikleri Elbistan’da zorlu parkurlarda doğaya meydan okuyan bir etkinliğe katıldılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2015 09:53
OFFROAD TUTKUNLARI ELBİSTAN’DA BULUŞTU

 Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri, Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF)’un daveti ile geldikleri Elbistan’da zorlu parkurlarda doğaya meydan okuyan bir etkinliğe katıldılar. 
Kısa bir süre önce kurulan Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF), Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerini ve araçlarını ağırladı. Pazar günü sabah saatlerinde 30’a yakın offroad ve arazi aracının katıldığı etkinlik akşam saatlerine kadar sürdü. Offroad tutkunları, Elbistan’ı kuşbakışı gören Gerdek yaylasına çıkmak için, kar, çamur çukurları ve dik rampaların yer aldığı parkurda araçların sınırlarını zorladı. Araç sürücülerinin bu mücadelesi ise, bu spora gönül verenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un da katıldığı ve Kahramanlar Offroad Kulübü’ne ait bir aracı da kullandığı etkinlik Pazar sabahı güneşin ilk ışıkları ile start aldı. Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF) Başkanı Hasan Göçer ve diğer üyeler, araçları ile birlikte Kahramanmaraş’tan gelen Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerini karşıladı. Sıcak karşılama sonrasında zorlu doğa koşullarına adım atmadan açıklamalarda bulunan ilk isim ELOFF Başkanı Hasan Göçer oldu.
Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerini Elbistan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Göçer, “Bizleri kırmayarak Elbistan’a geldikleri için Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerine teşekkür ediyoruz. Kısa bir parkurla Elbistan’ı tam tepeden gören bir yere çıkacağız. Hem araçlarımızı deneyeceğiz hem de dernek üyesi arkadaşlarımız sizin araçlarınızı inceleme fırsatı bulacaklar. Bu konuda çok meraklıyız. Şuan insanlar iklim şartları ile kapalı oldukları için bu tür etkinliklere katılmaya can atıyorlar. Sizlerin de organizasyonlara katılmaya hazırız” dedi.
Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sina Bağdatlı ise, ELOFF’a hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bugün Elbistan’dayız. Kardeş derneğimiz ELOFF’a hayırlı olsun demek için geldik. İnşallah onlar da en kısa zamanda kulüp olurlar. Biz şimdiden kulüp olarak görüyoruz. Daha fazla araçla gelmeyi planlamıştık ama 10 araçla geldik. Araçlarımızın lastik durumu asfalt yola uygun olmadığı için bazı araçlarımız katılamadı. İnşallah daha kalabalık bir organizasyonla bir araya geleceğiz. Mayıs ayında büyük bir etkinliğimiz olacak. İnşallah sizleri de orada aramızda göreceğiz. KAROFF olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin arama-kurtarma ekibi olan AKMOD’a üyeyiz. İnşallah eğitimler sonucunda ELOFF’u da bu kuruluşa üye yapacağız. Bu bölgede arama-kurtarma noktasında ELOFF’un katkıları olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Offroad ve macera severler, gerekli teçhizatlarını aldıktan sonra metrelerce yükseklikteki zorlu parkura doğru harekete geçti. Türk bayrağı takılı araçları ile asfalt zeminden dağ yoluna dönmeyi sabırsızlıkla bekleyen offroad tutkunları, yaklaşık 4 kilometrelik bir yolculuktan sonra kar kaplı ve çamurlu yollara kavuştu. Araçlarını arazi şartlarına uygun hale getiren offroad tutkunları, önlerine çıkan ilk engelleri kolaylıkla aştı. Yükseklere çıkıldıkça doğa şartları da zorlaştı. Karla kaplı bir dik yamaç sürücüleri zorlayan ilk bölüm oldu. Burada araçlarının performansını maksimum seviyeye getiren sürücüler, çamur ve karla adeta boğuşarak yamacı tırmanmayı başardı. Yamaca tırmanamayan bazı araç sürücülerinin yardımına ise tepeye çıkanlar yetişti. Çamura ve kara saplanan araçlar, halatlar ve vinç yardımıyla uzun uğraşlar sonucunda çıkarıldı.
İlk tepeyi aşan sürücülerin adrenalinin en üst seviyeye çıktığı anlar ise daha yukarıdaki dik yamaç oldu. Birçok sürücü, Elbistan’ı seyretmek için araçlarının sınırlarını zorlayarak en tepeye ulaşmayı başardı. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da bizzat kullandığı araçla en dik yamacı tırmanan isimlerden biri oldu. Yaklaşık 4 saatlik zorlu mücadelenin ardından sürücüler, dinlenmek için kamp kurdu. Kampta sürücülere yemek ikramında bulunuldu. Burada çektirilen hatıra fotoğrafının ardından dönüş yolculuğu başladı. Araçların geçişi nedeniyle çamur deryasına dönen parkurda dönüş de kolay olmadı. Yaklaşık 1 saatlik uğraşın ardından sürücüler, Gavur Bağları mevkiine ulaştı. Burada konaklayan sürücüler, daha sonra çamurdan gözükmeyen araçlarını yıkadı.
Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri ile ELOFF üyeleri daha sonra kısa bir şehir turu yaptı. Offroad araçlarını gören vatandaşların büyük ilgisi ile şehir merkezinde konvoy halinde gezdikten sonra son durak olarak Pınarbaşı seçildi. Kar-Off ekibi, burada da ELOFF’un yemek ikramına Kahramanmaraş’tan getirdikleri tatlı ile karşılık verdi.
Yemeğin ardından macera ve heyecanın üst düzeye çıktığı programı değerlendiren ELOFF Başkanı Hasan Göçer, “Sizleri memnun edebildiysek ne mutlu bize. Bu organizasyonda büyük katkısı bulunan Kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun beye teşekkür ediyoruz. Hem derneğimizin kuruluşunda hem de birlikteliği sağlamamızda çok büyük katkısı oldu. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, “Bu nezaketi inceliği gösteren Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerine teşekkür ediyoruz. Bugünkü program kazasız, belasız ve güzel şeyler geride bırakarak tamamlandı. İnşallah bu devam eder. Bundan sonraki süreçte de işbirliğinin devam etmesi. Elbistan’ımızın potansiyeli yüksek. Bu etkinliklerin Elbistan’ımızın ve Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu tür etkinliklerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlere ve ELOFF’un değerli başkanı Hasan Bey’e de kısa sürede bu güzel çalışmaları yaptığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sinan Bağdatlı da; “Bizleri çok mahcup ederek ağırladılar. Elbistan’da bizim. Elbistan, offroad için çok müsait. Burada birçok offroadçı yetişecek. Derneğimizin üyesinin artacağına inanıyorum. Doğa mükemmel. Ele geçmez bir doğa yapısı var Elbistan’ın. Elbistan Offroad Derneği’ni kutluyoruz. Offroad kulüplerinin arama-kurtarma gibi önemli de bir görevi var. İnşallah Elbistan’da da en kısa sürede bu faaliyetlerin başlamasını temenni ediyoruz. Elbistan Offroad Derneği’ne ev sahipliği için teşekkür ediyoruz. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.
ELOFF üyelerinin ağırladıkları Kahramanlar Offroad Kulübü üyelerini aynı samimiyet ve heyecanla uğrulamasının ardından etkinlik sona erdi.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.