Öğrencileri öğretim görevlisi Mustafa Çerko’yu andı

Öğrencileri öğretim görevlisi Mustafa Çerko’yu andı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2017 17:18
Öğrencileri öğretim görevlisi Mustafa Çerko’yu andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından 22 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Çerko’nun anısına “Bir şehre yolcusun bir şehirden” başlıklı şiir-müzik dinletisi ve anma programı düzenlendi.

 

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin yaptı. Erşahin, Türk edebiyatında ölüm temasının kullanımına ilişkin bilgiler verdi. “Hayat kadar ölüm de bir hakikat.” diyen Erşahin, “Ölüm, hayat ve insanın olduğu kadar sanat ve edebiyatın da başlıca meselesidir. Ölümden, şiirler ve sözleri şiir olan türkü ve şarkılarda çokça söz edilir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından topluluk öğrencileri ölüm konusunu işleyen şiirleri seslendirirken, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca, geleneksel Azeri sazı eşliğinde ağıt ve türküler seslendirdi.

Program kapsamında KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nasrullah Özsoy, çalışma arkadaşı merhum Mustafa Çerko’yu anlattı. Mustafa Çerko’nun oğlu Ömer Faruk Çerko da babasını anlatan kısa bir konuşma yaparken, anma programını tertip eden üniversite yönetimine teşekkür etti.

Program, Çerko için yapılan dualarla son bulurken, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak tarafından merhumun ailesine çiçek takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.