ÖĞRENCİLERİN KİTAP SEVGİSİ KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜ

Kahramanmaraş’ta bir köy okulunda eğitim gören öğrencilerin kitap sevgisi, kütüphaneye dönüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2015 10:15
ÖĞRENCİLERİN KİTAP SEVGİSİ KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞTÜ


Kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kartal Ortaokulu'nu ziyareti sırasında öğrencilerin kitaba olan sevgisini fark eden özel bir şirketin satış sorumlusu, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyayla yüzlerce kitap topladı.
83 öğrencisiyle geçen yıl eğitim öğretime açılan ve bazı eksikleri olan Kartal Ortaokulu’nu ziyaret eden özel bir şirketin satış sorumlusu Hasret Sayar, öğrencilerin kitaba olan merakını fark etmesiyle harekete geçti.
İlk olarak okul idaresinden kampanya için izin alan Hasret Sayar, çalıştığı şirketin de desteğiyle sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyaya Türkiye’nin dört bir yanından destek yağdı.
Bir haftalık süre zarfında aralarında dünya klasikleri, 100 temel eser, ansiklopediler, dini eserlerin bulunduğu 1000 kitap toplayan Hasret Sayar, okul binası içerisinde yer alan bir odayı okul müdürü Veysel Kelen’le birlikte düzenlediği mütevazi bir törenle öğrencilerin hizmetine açtı.
Kütüphane projesi hakkında görüşlerini aldığımız Hasret Sayar, “Biz duyduk ki Kartal köyündeki bu okulumuzun kütüphanesi yok. Biz bir proje geliştirdik. İstedik ki bu okulun da bir kütüphanesi olsun. Öğrencilerimiz daha rahat bilgiye ulaşabilsinler. Şu anda onların interneti dahi yok. Bu şekilde olduğu için gerekli bilgiye en doğru şekilde kitapla ulaşabilirler. Öğrencilerimizin kitaba olan sevgisini gördük. Bizde sosyal medya üzerinden bir proje başlattık. Sağ olsunlar Türkiye’nin dört bir yanından destek aldık. Öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.
Okul müdürü Veysel Kelen ise, “Okulumuzda kütüphanemiz eksikti binamız yeni olduğu için. Özel bir şirket bize yardımcı oldu. Sosyal medya üzerinden kitap temininde bulundular. Çocuklarımızı kitaplarla buluşturdular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kitabın insanın en iyi dostu olduğunu dile getiren öğrenciler ise, okullarında yapılan kütüphanelerine destek olan herkese teşekkür ettiler.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.