OKUMUŞ ÇALIŞIYOR TÜRKOĞLU GELİŞİYOR

Türkoğlu yaşanabilir en güzel ilçe konumuna geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2016 23:07
OKUMUŞ ÇALIŞIYOR  TÜRKOĞLU GELİŞİYOR

Türkoğlu ilçesi için yaptığı çalışmaları anlatan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş,  “Yıllardan beri Türkoğlu’na girip çıkıyoruz ve gördüklerimiz karşısında ‘değişen bir şey yok’ algısı ortaya çıkıyordu. Biz bu algıyı değiştirdik. Türkoğlu’nun yaşanabilir en güzel ilçe konumuna gelmesi için uğraşıyoruz. İlçemizin yatırımlarla çok güzel bir konuma geldi” dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Elazığ BİK Müdürü olarak atanan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Abid Vanlı için veda programı düzenledi. Türkoğlu Nikah Sarayı ve Düğün Salonunda düzenlenen programa Elazığ BİK Müdürü Abid Vanlı, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı  Osman Okumuş, konuşmasına Adana Aladağ’da meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başladı.

img_8260.jpg

BASINIMIZIN ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYANDIR

 

Basının toplum hayatındaki yerinin tartışılmaz olduğunu kaydeden Başkan Okumuş, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görev yapan siz değerli basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadele takdire şayandır” dedi.

20161203aw918324_02.jpg

 

TÜRKOĞLU ÇOK GÜZEL BİR KONUMA GELDİ

 

Konuşmasının devamında gelişen Türkoğlu ilçesi için yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Okumuş,

“Yıllardan beri Türkoğlu’na girip çıkıyoruz ve gördüklerimiz karşısında ‘değişen bir şey yok’ algısı ortaya çıkıyordu. Biz bu algıyı değiştiriyoruz. Türkoğlu’nun yaşanabilir en güzel ilçe konumuna gelmesi için uğraşıyoruz. İlçemizin yatırımlarla çok güzel bir konuma geldiğini düşünüyorum” dedi.

Türkoğlu’nda bir milyon değerinde yatırımların devam ettiğine dikkat çeken Okumuş konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Önümüzdeki 15-20 yılda nüfusu çoğalmış, ekonomisiyle, sanayisiyle, spor tesisleriyle ve parklarıyla örnek ilçe olma yolunda ilerliyoruz. Kahramanmaraş Nurdağı yolu 60 milyonluk yatırımla devam etmekte. Biz Kahramanmaraş’a metropol ilçe olmak için çalışıyoruz. Yine toplulaştırma projeleriyle çiftçilikte de çalışmalar yapıyoruz. Bu alanda yılda 2 veya 3 verim alarak ekonomiye hareketlilik getireceğiz.

 

İKİNCİ BÜYÜK CAMİ TÜRKOĞLU’NA YAPILIYOR

 

Organize sanayi bölgesinde birçok fabrika kurulum aşamasında, birçoğunun ruhsatlarını verdik, geri kalanları da yakın zamanda vereceğiz. Organize sanayisinin yakınlarında 5 bin kişilik cezaevi kompleksi yapılıyor. Burada bin 100 personel çalışacak. Cezaevinin Türkoğlu’na çok faydası olacağını düşünüyoruz. Böyle bir cezaevi Türkiye’ye gerekli bunun da Türkoğlu’nda olması gurur verici bir durum. Cezaevinin yanında fakültelerin inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yine bir fakülte müjdesi vereceğiz. Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi Fatih Sultan Mehmet Han Camisini Türkoğlu’na yapıyoruz. TOKİ başkanlığımızla yürüttüğümüz 200 konutluk çalışmalar başladı. Ben Türkoğlu’na geldiğimde 3 tane müteahhit vardı, şimdi bin 100 tane müteahhit var. Türkoğlu konut yönünden büyük gelişme sağlıyor.

 

TÜRKOĞLU’NDA SIKINTI KALMAYACAK

 

Belediye Başkanlığına geldiğim günden beri 70 kilometrelik doğalgaz tesisatını ilçemize kazandırdık. Bu güne kadar 44 mahallemizde parke taşı projesi bitirdik. Bunun maliyeti de çok yüksek. Önümüzdeki yaza kadar Türkoğlu’nda yolla ilgili hiçbir sıkıntı kalmayacak. Kum ve Parke üretimi yapmak için yatırımları başlattık ve parklarımızın ihtiyacını karşılamak için fidan tesisleri kurduk. Türkoğlu kendi malını üretecek. Türkoğlu’na 110 dönümlük mesire alanı yaptık ve park ihtiyaçlarını karşıladık. Türkoğlu’nu güzel bir futbol sahasına ve yarı olimpik yüzme havuzuna kavuşturduk. İlerleyen zamanlarda da Şekeroba’yı bir spor tesisine kavuşturacağız. Türkoğlu’nda 4 tane büyük spor tesisi olacak. Bu tesisler yakında aktif hale gelecek.

 

 “DÜRÜST BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

 

25 dönümlük bir alan içerişine at çiftliği kuruyoruz. Bu çiftlik alanında restoran, eğitim merkezi gibi birçok sosyal tesis yer alıyor. Bu çiftlik Türkoğlu için çok faydalı olacak. Burada eğitimler Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek ve çiftliğin festivalleri yapılacak. Bu festivale diğer ülkelerden de katılımlar gerçekleştirilecek. Türkoğlu’nda çok güzel bir kent meydanı çalışmamız var. Eski kullandığımız Türkoğlu Belediye Binamızın olduğu yeri yıkmaya başladık. Önümüzdeki yıl bu meydana kavuşacağız. Biz belediyemizi bir esnaf gibi yönetiyoruz ve gelir elde ediyoruz. Belediyemizin kasasına büyük kazançlarla güzel paralar girdirdik. Açık ihale yöntemiyle satışlar yapıyoruz ve belediyemize gelir getirmekteyiz. Biz maddiyata çok takılmadan dürüst bir şekilde personelimizle beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kısaca her Başarılı Belediye Başkanının arkasında yardımcıları, personelleri, milletvekilleri, diğer belediye başkanları ve basın mensupları vardır. Bu insanlar birbiriyle uyum içinde çalıştığı zaman ortaya başarı çıkıyor. Bu güne kadar yaptığım çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün burada aynı çatı altında toplanıp kaynaşmamıza sebep olan Abid Vanlı kardeşimize yeni görev yerinde başarılar diliyorum ve buradaki yaptığı hizmetler konusunda kendisine teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.