Okumuş hizmete doymuyor Türkoğlu il havasına büründü

Okumuş hizmete doymuyor Türkoğlu il havasına büründü

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2017 11:08
Okumuş hizmete doymuyor Türkoğlu il havasına büründü

Üçüncü metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam eden ve yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “İlde ne varsa ilçemizde olacak” dedi.

Türkoğlu’nu önemine ve gelişimine yakışır çalışmalar yapan Türkoğlu Belediyesi, yükselen bir değer ve örnek bir kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalarına son sürat yenilikler katarak devam ediyor. Hizmet hamlesinde, teknik belediyecilik, sosyal belediyecilik ve rutin belediyecilik hizmetleri ile yapılan yatırımlara kadar önemli hizmetleri hayata geçiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yapımı devam eden çalışmaları sık sık gezerek yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler alıyor.  3. metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemeye devam eden ve yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş Genel Yayın Yönetmenimiz Mücahit Dalkara ile yapımı devam eden çalışmaları gezerek değerlendirmeler yaptı.

1-080.jpg

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

“Gecemizi gündüzümüze katarak projelerimize devam ediyoruz” diyen Okumuş, “Türkoğlu ilçemizde sosyal yaşam alanlarını bir konsept halinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. 27 Mart’ta hükümet konağımızın da ihalesini yapacağız. Kent meydanından yeni belediye binasına kadar olan 1.5 kilometrelik İmalı Çayı rekreasyon projemiz de bu projeler arasında. Bu İmalı Çayı’nın iki tarafından biri trafiğe kapalı olacak. Kapalı alan tamamen sosyal yaşama yönelik olacak. Çocuk oyun gruplarından spor aletlerine kadar olacak” dedi.

2-064.jpg

BELEDİYE TARAFINDAN İŞLETİLEN TÜRKİYE’NİN İLK ATLI EĞİTİM VE OKÇULUK MERKEZİ TÜRKOĞLU’NDA

Başkan Okumuş Türkoğlu’na modern bir park kazandırdığının altını çizerek, bu park alanında bulunan projeleri şöyle anlattı: “Türkiye’de Belediye tarafından işletilen ilk atlı eğitim ve okçuluk eğitim merkezi yapıyoruz. 3 yıl boyunca Türkoğlu’na harcadığımız para 15 milyon civarındadır. Türkoğlu’muza bunları yapmamızdaki amaç tamamen markalaşmaktır. Vatandaşlarımızın sosyal anlamda daha fazla yükselmesidir. Bu yüzden park çevresinde bulunan yamaç evlerimizin boyalarına kadar güzelleştirerek ilçemizin çehresini güzelleştiriyoruz. Sadece yatırımlarımız bu değil, yeni belediye binamızı 6 ay önce bitirdik, iki tane futbol sahası yaptırdık, yarı olimpik yüzme havuzumuz hizmete girdi. 6 tane park yaptık. Mesire alanı yaptık. Bir milyon metrekare kilit parke çalışması yaptık. 2 ay önce eksik kalan mahallelerimizde de parke çalışmaları hızlandırdık. Taziye evlerimizi yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

3-105.jpg

TÜRKOĞLU SOSYAL BELEDİYECİLİKTE, TÜRKİYE’DE ÖRNEK GÖSTERİLİCEK

Başkan Okumuş, “Sayın kaymakamımız ve iş adamlarımızın yardımı ile 25 milyonluk Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisi olacak olan Fatih Sultan Mehmet Han camimizin inşaatı bir ay sonra bitiyor. Caminin altına da kreş açılışı yaptık. Aynı zamanda üniversite fakültemiz bitmek üzere, çok yakında faaliyete geçecek. Şu anda 1 trilyonun üzerinde yatırımlarımız var. Türkiye’nin en büyüklerinden olacak olan cezaevi çalışmalarımız bitime yaklaştı.  Cezaevinde bin 100 personel çalışacak. Organize sanayi bölgemizde altyapı eksikliklerimizi giderdik. Aynı zamanda 75 yataklı hastanemizi temmuz ayında hizmete açacağız. İnşaat sektörümüz çok hızlı şekilde büyüyor. Kentsel dönüşümlerde çok iyi ilerliyoruz. Daha önceden yatırımlar merkezde yapılıyordu ama şu an yatırımları Türkoğlu’na çekmeye başladık. Sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’de örnek gösterilecek ilçelerden bir tanesiyiz. Yaptığımız spor çalışmalarıyla buraya katılım çekiyoruz. Okçuluk, at binicilik gibi sporlarda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan turnuvalara 25 ülkeden bine yakın sporcu gelecek. Amacımız Türkoğlu’nun tanıtımı. 7 Temmuz’da Dursun Ali Erzincanlı, 8 Haziran’da Mustafa Yıldızdoğan ve 9 Haziran’da da Zara gelecek.”

4-066.jpg

BİZİM BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARIMIZ SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, “HER ZAMAN

Doğalgaz çalışmalarından da bahseden Okumuş, “Doğalgaz konusunda 80 kilometre çalışma yaptık. Baharın gelmesiyle yaklaşık 156 kilometre doğalgaz çalışması yapılacak. Vatandaşlarımızın konforlu bir şekilde yaşaması için yaşam alanları yapıyoruz. Şehirde ne varsa ilçede de o olacak sloganıyla yola çıktık ve elimizden geleni yapıyoruz” diyerek, “Bizim belediyecilik çalışmalarımız seçimden seçime değil, her zaman olduğu için vatandaşlarımızın içi rahat. 16 Nisan parti seçimi değil, Türkiye’nin prangalardan kurtulması için gerekli bir seçim. Çok büyük bir devrim niteliğinde sistem değişikliği olacaktır. Türkiye’nin dış güçlerin prangalarından kurtulacağız. Bu seçimin tekrarı yok. Milliyetçi Hareket Partisinin destekleriyle 16 Nisan’da ülkemizde yüzde 60 çıtalarında ‘evet oyu beklentimiz var. Türkoğlu’nda biz gelmeden önce AK Parti’nin oyu 1 kasımda yüzde 15 artış gördü. Türkoğlu’nda 16 Nisan’da yüzde 80’in üzerinde oy bekliyoruz. Bugün dış güçlerin bizim sistem değişikliğimizle ilgilenmelerinin nedeni bu güne kadar bize müdahale etmelerine izin verilmesidir. Hollanda’daki alçakça saldırılarda gösterdiler ki bizim kararlarımızın  tersine çalışacaklar” ifadesini kullandı.

5-054.jpg

AÇILIŞA CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLU BİLAL ERDOĞAN KATILACAK

Okumuş, tarihimizle barışık yaşamamız ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız lazım diyerek sözlerine söyle devam etti: “Bizim bilinçaltımızda Osmanlı yatıyor. En önemli sporlarımızdan bir tanesi at biniciliği diğeri ise okçuluk. Amacımız bütün vatandaşlarımızı Türkoğlu’nda eğitime almak. 7’den 70’e tüm halkımıza yardımcı olacağız. Burada sosyal yaşam alanı olarak gereken ne varsa yapıyoruz. Türkoğlu tam bir cazibe alanı olacak. Geçen yıllarda yaptığımız festivallerde gördük ki dünyanın her yerinde geleneksel sporlarımıza çok fazla ilgi var. Bilinçli bir gençlik oluşturma adına çalışmalara devam ediyoruz. Bu yılki festivalimizde açılışlar yapacağız. Bu açılışa Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan katılacak” şeklinde konuştu.

6-032.jpg

AMACIMIZ TÜRKOĞLU’NU BİR ŞEHİR HAVASINA KATMAK

“Çocuğun doğumundan ölümüne kadar belediyecilik anlayışımız devam ediyor” diyen Okumuş, “14 yıldan bu yana Hoş geldin Bebek projesini sürdürüyoruz. Çocuğu olanlara tek olduğu zaman tek ağaç, iki çocuk olduğu zaman iki ağaç dikiyoruz. Eğitimde de desteklerimiz devam ediyor. Eğitimde Türkoğlu binalaşma açısından geri kalmış bir ilçeydi, 12 tane okul sözü aldık.  Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak’ın katkıları ile yapılacak bu okullar. Gazze’ye ilaç kampanyası, Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. Türkoğlu’nu bir şehir havasına katmak, İnsanlarımızı kahveden alıp sosyal hayata davet ediyoruz. Spor alanında çok büyük sahalarımız var. Büyük spor sahalarında izleyici sıkıntısı yaşıyoruz. İnsanlarımızın biraz daha fanatik olup takımlarımızı desteklemeleri lazım. Bugün baktığımızda Kahramanmaraşspor’un ve Türkoğlu Belediye Spor’un SüperLig de olmaları lazım ancak şu anda bir alt segmentteler. Bu takımlarımızın üst seviyelere çıkması için vatandaşlar olarak çabalamamız ve onları desteklememiz lazım. Bir müjdemiz daha var inşallah iki ay içerisinde Beyoğlu’na futbol sahası yapacağız.” Dedi.

RESMİ ARACIMDA BİLE PROJE ÜRETİRİM

Belediyeciliğin meslek değil doğuştan gelen bir yetenek olduğunu dile getiren Okumuş, “Ben resmi aracımda fazla konuşmam sürekli kafamda projeler vardır. Halkın ne istediğini tahmin edebiliyorum. Belediyeciliğin tarifi halkın azami derecede ihtiyacını karşılamaktır. Biz halkın içerisindeyiz. Halkımız bizi çalıştığımızdan dolayı seviyor. Beni en çok çocuklar seviyor. Köylere gittiğimiz zaman insanların bize sevgisi var bunu görmek çok büyük mutluluktur. Parayı Bulmak ve Parayı Yönetmek ayrı bir sanattır. Biz Türkoğlu için bu iki önemli konuyu bir arada yürütüyoruz. Biz Ankara’dan gelecek olan paraya bakmıyoruz. Belediyemizin gelirini arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Ve bu gelirlerle de hizmet noktasında büyük adımlar atıyoruz.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.