OKUMUŞ’TAN MUHTARLARA ÖZEL PROGRAM

OKUMUŞ’TAN MUHTARLARA ÖZEL PROGRAM

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2016 12:27
OKUMUŞ’TAN MUHTARLARA ÖZEL PROGRAM

Türkoğlu Belediyesi Başkanı Osman Okumuş ,19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Döngele Orkis Termal Otelde Muhtarlara özel etkinlik düzenleyerek günlerini kutladı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Öncelikle, Bugün 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum.

Muhtarlar Günü 19 Ekim 1829 tarihinde Osmanlı Hattı Hümayin Kanunu gereği, ilk defa nüfus sayımı yapılmış ve bizim hükumetimiz zamanında bu 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Tabi gerek hükumetimiz gerekse de Cumhurbaşkanımız zamanında iyileştirilmiştir. İlk defa devletin başı, Cumhur’un başı muhtarlarımıza verdiği önem gereği aylık periyotlarla Anadolu’nun değişik yerlerinde köy mahalle muhtarlarımızı Ankara’ya çağırarak günün önemi ile ilgili, muhtarlarımızla ilgili, sorunlarla ilgili paylaşımda bulunmakta. Cumhurbaşkanımızın Muhtarlara ne kadar değer verdiğini göstermekteyiz.

Türkiye’de değerli arkadaşlar 50 binin üzerinde köy ve mahalle muhtarı bulunmakta; Türkoğlu’muz da 44 tane mahalle bulunmakta. Büyükşehir yasası ile birlikte köylerimiz mahalleye dönüşmekte ve Muhtarlıkta Mahalle Muhtarı olarak devam etmekte. Tabi muhtarlık müessesi sizlerde bu işin içerisindesiniz, çok önemli bir kurum, adeta kılcal damarlarımız gibidir.

‘MUHTARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ ONLAR BİZİM MESAİ ARKADAŞLARIMIZ’

Başkan ‘Okumuş’ konuşmasında şu sözlerle devam etti; Şehrimizin en ücra köşesindeki yerleşim yerlerinde hem vatandaşlarımızla ilgili sorunları halletmede, onlarla ilgili çıkan problemlerin, kavgaların, küslüklerin barıştırmasında önem arz etmekte. Hem de Mahallesi ile ilgili sorunları ilçedeki ve ildeki diğer kurumlarla irtibatı sağlamada çok önemli bir aracı kurum. Jandarma ve emniyet mahalleyle ilgili herhangi bir isim lazım olduğu takdirde veya ev ziyaretleri olduğu takdir de ilk arayacağı kişiler muhtarlar; onun için muhtarlarımızı biz önemsiyoruz. Muhtarlar bizim için adeta bir mesai arkadaşlarımızdır. İlçedeki yatımlarımızı, belediyedeki personelimizle yaparken, mahalledeki yatırımları da muhtarlarımızla istişarede bulunarak yapmaktayız.

Bu vesile ile ben bu zamana kadar özverili bir şekilde mahallelerimize hizmet ettiğinizden dolayı tebrik ediyor. Bundan sonraki kalan 2,5 yıllık süreç içerisinde mahallerimize güzel hizmetler nasip etmesini cenabı Allah’tan diliyorum. Biz sizlerden bu konuda çok memnunuz, çünkü Türkoğlu’nun başarısı sadece belediyenin başarısı değil, Türkoğlu’nun başarısı 44 mahalle muhtarlarıyla, bu başarı inananın sizlerin yoğun gayret ve çabalarıyla çıkan bir başarıdır. diyerek konuştu.

Türkoğlu Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Güngör; Bize böyle bir program yaşattığı için Sayın Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a, muhtarlar adına çok teşekkür ediyoruz. Ondan Allah razı olsun.

Program sonunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu mahallesi muhtarlarına hizmetlerinden ötürü çelenk hediyesi takdim etti, sonrasında ise hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.