Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Okunmamış Mesajınız Var…

Rabbini Tanı

O Rab bize rızık verendir.

“O (Rab) ki yeryüzünü sizin(yaşamanız ve istirahatiniz) için bir döşek, göğü de (kubbe gibi) bir tavan(bina) yaptı. Gökten su indirip onunla size rızık olmak üzere (yerden) çeşitli ürünlerçıkardı. Siz de artık bunu bildiğiniz halde, Allah’a hiçbir şeyi denktutmayın.” (Bakara:22)

Okunmamış ÜçMesajınız Var

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

1- “Şüphesiz gökleri ve yeriyarattığı günden beri Allah katında ayların sayısı, Allah’ın kitabında on ikiaydır. Onlardan dördü (olan Zilkâde, Zilhicce, Muharrem, Receb) haram olan(hürmet gereken ay)lardır. İşte dosdoğru din (hesap) budur. O halde onlarda(yani, o haram aylarda savaşıp saygısızlık ederek) kendinize yazık etmeyin,(fakat) müşrikler, sizinle topluca (bu aylarda) savaşırlarsa, siz de onlarlatopluca savaşın. Bilin ki Allah, (günahlardan) sakınanlarla beraberdir.” (Tevbe:36)

2- “Sabahı (gecenin karanlığından)yarıp ağartan O’dur. O, geceyi dinlenme (zamanı), güneşi ve ayı da (vakitleri)hesaplama (ölçüsü olmaları) için yaratmıştır. Bu, mutlak galip (her şeyi)hakkıyla bilen(Allah’)ın takdiridir.” (En’am: 96)

3- “Gökleri görebileceğiniz (veyagörüp durduğunuz gibi) bir direk olmaksızın yükselten, sonra Arş-ı hükmü altınaalan, her biri belli bir vakte kadar ak(ıp hareket ed)en güneş ve ay(ı emrinegör)e boyun eğdiren, işleri (düzenli bir şekilde) yöneten Allah’tır. Rabbinizekavuşacağınıza kesin olarak inanmanız için âyetleri geniş geniş açıklar.”(Rad:2)

Farkındamıyız?

“Onlar Kur’an(’ın söyledikleri)üzerinde düşünmezler mi? Yoksa kalpler(inin) üzerinde kilitler mi var?”(Muhammed/24)

“Rasulullah (as) kalabalık biraskerin katıldığı birliği göreve çıkardı. Askerlere Kur'ân okumalarını söyledi.Ayrıca teker teker yanlarına gelerek herbirine Kur'ân'dan bildikleri yerleriokumalarını söylüyordu. Derken yaşça en genç birisinin yanına geldi. Rasulullah(sav) o gence:

- Sen Kur'ân'dan ne biliyorsun? diyesordu. Genç:

 - Ben, dedi, falan falansureleri ve bir de Bakara suresini biliyorum, dedi. Resûlullah(as):

-Yani sen Bakara'yı biliyor musun?diye sordu.

 - Evet! cevabı üzerine:

- Haydi, yürü, seni askerlerekomutan tayin ettim, dedi. Askerlerin ileri gelenlerinden biri atılıp:

- Yemin olsun, Bakara'yı ezberlemememâni olan şey, hükümleriyle amel edememek korkusundan başka bir şey değildir?dedi. Bunun üzerine Rasulullah (as) şu uyarıda bulundu:

- Kur'ân'ı öğrenin ve onu okuyun.Kur'an-ı Kerim'in onu öğrenip okuyan ve onunla amel eden kimse için durumunu,içi ağzına kadar misk dolu bir kutuya benzetebiliriz. Bu her tarafa koku yayar.Kur'ân'ı öğrendiği halde, ezberinde olmasına rağmen okumayıp yatan kimse deağzı sıkıca bağlanmış, hiç koku yaymayan misk kabı gibidir."

(Tirmizi, Sevabu'l-Kur'ân 2, Hd.2879, Ebu Hüreyre (ra)’den)

Berat KandiliYaklaşıyor

Receb-i şerif geçti.Şaban ayıiçerisindeyiz….

 

Cümle mü’min ve müslümankardeşlerimize mübarek olsun! Ekremü’l-Ekremin ve erhamü’r-rahimin olan yüceAllah (cc), bu müstesna Şaba Ayı hürmetine bizleri af ve mağfiret buyursun;rahmetine daldırsın, rızasına erdirsin, iki cihand aziz ve bahtiyar kılsın,nice nice yıllar muammer edip, ibadet ve taat işlemeye, hayır hasenat yapmayamuvaffak eylesin, huzuruna sevdiği, razı olduğu kullar olarak varmayı,cemaliyle müşerref olmayı nasib buyursun… Amin.

İçerikte www.kuranimiz.net sitesinden istifadeedilmiştir. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Feyzü'l-FurkanAçıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali'nden alınmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.