Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

ÖLÜM (BELİRTİLERİ) GELİP TE…

               Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

  • “O (takva sahibi) kimseler ki, gayba (Allah’a, meleklere, ahirete, vahye, Allah’ın takdirine) inanırlar, namazı dosdoğru/gereğine uygun kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de (gereken yerlere Allah için) verirler.” (Bakara; 3)

 

  • “Birinize ölüm (belirtileri) gelip de: “Ey Rabbim! (Ne olur) beni yakın bir vakte kadar (öldürmeyip) ertelesen de sadaka versem ve iyilerden olsam!” demeden önce, size rızık olarak verdiğimiz şeylerden (Allah için) harcayın.” (Münafikun; 10)

 

  • Allah yolunda (mallarınızı) harcayın, kendi ellerinizle (kendinizi) tehlikeye atmayın; iyilik edin. Şüphesiz ki Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara; 195

 

 O’NUN (sav) AHLAKI KUR’AN’DI

  • Ebû Hureyre (Ra)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (Sav)şöyle buyurdu:

“Yedi şey gelmezden önce iyi amellere koşup yarış ediniz: Herşeyi unutturan fakirlikten, azdırıp yoldan çıkaran zenginlikten, akıl ve bedenin dengesini bozan hastalıktan, saçma sapan konuşturan ihtiyarlıktan, ansızın geliveren ölümden, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal’ın çıkmasından, en dehşetli ve acı olan kıyametin gelmesinden başka bir şey mi bekliyorsunuz?” (Tirmîzî, Zühd 3)

  • Enes (Ra)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (Sav) şöyle buyurdu:

“Herhangi bir genç yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Cenab-ı Hak da o gence yaşlılığında hizmet edecek kimseler verir.” (Tirmizi , Birr 75)

  • Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman'a saygı gösterip ikram etmek, Allah'a saygıdandır. (Ebu Davud, "Edeb," 23)

 

HİKMETLİ SÖZLER

         O, (Allah) hikmeti dilediğine verir. Kime de hikmet nasip etmişse, muhakkak   ona   çok hayır verilmiştir. (Bu âyet ve öğütleri) olgun akıl sahiplerinden başkası düşünemez.  Bakara/269

VEYSEL KARANİ  (RA) BUYURDULAR Kİ:

           

“Yattığında ölümü yastığının altına koy, kalktığında gözünün önüne getir. Günahının küçüklüğüne bakma, kendisine karşı günah işlediğin zatın büyüklüğüne bak. Eğer günahı küçük görürsen Allah’ı küçük görmüş olursun”

                          ***********

 “Ulu ve Yüce Allah’ın kitabında gösterilen ve Salihlerce tutulan yola sıkıca sarıl. Ölümü hatırlamaktan bir an bile gafil olma. Kavmine nasihat et. Allah’ın mahlûkatına öğüt vermekten geri durma, ümmetin cemaatine muhalefet etme, halinden bir adım bile geri atma. Aksi takdirde farkına varmadan dinden çıkar, cehenneme yuvarlanır gidersin”

                         *************

Kim şu üç şeyi severse cehennem ona boynundaki damardan daha yakın olur: Hoş şeyler yemek, hoş nesneler giymek ve zenginlerle düşüp kalkmak”

 

SÖZLERİN BÜYÜKLERİ BÜYÜKLERİN SÖZLERİDİR

        HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“… Allahım! Zenginlikte ve fakirlikte orta yolu tutmayı isterim. Tükenmeyen nimetlerinden isterim. Kesintisiz göz aydınlığı isterim. Hükmünden sonra rızanı isterim. Ölümümden sonra iyi bir hayat sürdürmeyi isterim…”  (Ahmed b. Hanbel

GÜLLERİN EFENDİSİ GÜNLERİN EFENDİSİ HAKKINDA ŞÖYLE BUYURDULAR

     Ebu Hureyre (r.a)'tan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle bu­yurmaktadır:

“Cuma günü olduğunda mescidin bütün kapılarında melekler bulunur. Bunlar, ilk gelen kimseleri yazarlar. İmam minbere oturduğu zaman sahifeleri dürüp hutbeyi dinlemek üzere içeri girerler. Mescide ilk gelen kimse, bir deve kurban etmiş gibi sevaba nail olur. Ondan sonra gelen kimse ise İnek kurban etmiş gibi sevaba nail olur. Ondan sonra gelen ise koç kurban etmiş gibi sevaba nail olur. Ondan sonra gelen ise tavuk kurban etmiş gibi sevaba nail olur. Ondan sonra gelen ise yumurta kurban etmiş gibi sevaba nail olur.” (Buhârî, Nesâî)

Bu köşenin içeriği SON PEYGAMBER PLATFORMU’ nun katkılarıyla,  KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır.  Ayet mealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.