Omuz omuza bu savaşı da kazanacağız

Hak-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar Türkiye’ye yapılan ekonomi alanındaki saldırılar ve enflasyonla topyekûn mücadeleyi desteklediklerini belirterek gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2018 16:53
Omuz omuza bu savaşı da kazanacağız

Son zamanlarda ülkemize yapılan saldırılar bugün itibarı ile cephede değil de ekonomi savaşıyla veya farklı şekilde savaşıldığını ifade eden Çınar; “Ülkenin ekonomisin zayıflatmak için her türlü gayreti gösteriyorlar. Dış güçler Türkiye’yi ekonomik olarak zayıflatmak amacıyla bir saldırı gerçekleştirdiler. Söz sahibi olduğumuz bazı yerlerde bazı toplantılarda söz sahibi yapmamak için ekonomiyi zayıflatarak saygınlığımızı yitirmemiz amacı ile saldırılarını gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Türk halkı cesur bir halktır, buna da meydan vermemek için hükümetinin yanında durdu. Hükümetin yanında olmak içinde insanların neyi varsa fedakârlık etmiştir. Tabi ki yaraları ağır oldu. Bu dar boğazdan güçlü bir şekilde çıkaraktan Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gösteriyoruz. Ülkelerde ekonomi güçlüyse ayakta kalma ve bu gibi ekonomik krizlerde rahat bir şekilde atlatılabilir. Ülkemizde ekonomi halen rayın tam anlamıyla oturmuş değil. Ülkemizin ekonomisini daha güçlü hale getirmek ve insanları mağdur etmemek adına gayret etmeliyiz. Ekonomi ve dolar bazında düşündüğümüz dışa bağımlılığımızı bitirmeliyiz. Dışa bağımlı olduğumuz zaman ekonomiye dışarıdan müdahaleler kaçınılmaz oluyor. Dışa bağımlı olmadan üreterek bu gibi art niyetli toplumlara fırsat vermemeliyiz. Ekonomi dışa bağımlı olduğu takdirde ceremesini insanlarımız çekiyor. Enflasyon fırlıyor ve faturasını insanlarımız ödüyor. Geçim standartları çok yükseldi ve tabana doğru çökmelere sebep oluyor. Bu sebeplerden dolayı ekonomiyi sarsarak kargaşaları çoğaltıp ülkeyi karıştırarak güçlenmemizi engellemeyecekler. Bunun örneklerini de gördük ve o günlerde nasıl devletimiz için dimdik durduysak bugünde dimdik devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çınar; “Hükümetin ekonomik tabanda uyguladığı politikalara saygı duyuyorum. Bazı kararlar aldı, kamu hizmetine tahsis edilmiş araçları insanlar özel alanlarda kullanıyordu. Bugün bunlara sınırlama konuldu ve havuz sistemi oluşturuldu görev saatleri harici adli tatil günleri araçlar toplanarak tasarrufa gidildi. Kırtasiye bakımında da tasarrufa gidildi. Bu ekonomiyle toplu şekilde mücadele edeceksek kamu ve halk olarak elimizi taşın altına sokmalıyız. Çözmek zorundayız ve birlikten güç doğar. Hükümetimizle birlikte omuz omuza verip bu ekonomiye karşı açılmış savaşı dik duruşumuzla atlatacağız. Hükümetimizi şu şekilde haklılık vermek gerekiyor. Fırsatçılığı oluşmasıyla döviz endeksli olmamasına rağmen kendilerince ek maliyetler oluşturarak farklı zamlar uygulanıyor ürünlerin fiyatları pahalanıyor. Hükümetimiz güzel kararlar aldı. Serbest piyasa ekonomisi tabanlı olduğu için denetimler şuan ki kadar sık olmuyordu. Yeni çıkan bir kararla denetimler yapılarak fiyatları optimum düzeye getirmek için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Hak-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi olarak ta enflasyonla mücadeleye desteklerini bildiren Çınar; “Sendika olarak enflasyonla mücadeleye destek veriyoruz. Kamu ve belediyede toplu sözleşmelerimiz var. Enflasyonla topyekûn mücadeleyi göz ardı etmeden ve desteklemek gayesiyle sözleşmelerimizi yaparken talep ettiğimiz yüzdelik oranlarında indirimlere gidiyoruz. Birlikte savaşırsak ve üretirsek ülkemizin daha iyi yerlerine geleceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.