Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin ikincisi de açıldı

Çocuklar sermayemiz diyen ve bunu her projesinde vurgulayan Onikişubat Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezinin ikincisini de Haydarbey Mahallesi’nde açılışı yapılarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2017 15:53
Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin ikincisi de açıldı

“Şimdi Okuma Zamanı” düsturuyla öğrencilerin her zaman yanında olan Onikişubat Belediyesi’nin yaptığı Hayrullah ve Haydarbey Mahallelerinde bulunan Sosyal Etkinlik merkezlerinde; Pazartesi, Çarşamba, Cuma günü kız öğrencilere, Salı, Perşembe, Cumartesi günleri erkek öğrencilere olmak üzere üniversiteye hazırlanan ve 1. ve 2. grup olarak Ortaöğretim öğrencilerine takviye kursları verilecektir.

Hayrullah Mahallesi’nde Cuma ve Cumartesi 12. Sınıf öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlık kursu görecektir. Şehit Haşim Yenigül ve Ertuğrulgazi Mahallerinde bulunan merkezlerde ise Salı, Perşembe ortaöğretim öğrencilerine kurs verilecek olup Cuma günleri etkinlik günü olarak ayrılmıştır.

onikisubat-belediyesi-sosyal-etkinlik-merkezi’nin-ikincisi-de-acildi1.jpg

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, şunları söyledi:

“Onikişubat Belediyesi, adeta Onikişubat İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı ile yarışıyor durumdadır. Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan üç okulumuzun ikisi faaliyete başladı, üçüncüsü kısa bir zaman içerisinde, dördüncüsü de Kale kasabamızda lise olarak açılacaktır. Tüm okullarımız da hizmete girdiğinde yaklaşık bini aşkın öğrenci eğitim-öğretim hayatlarına devam edecekler” dedi.

Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında şunları aktardı:

“Bu ülkenin insan kaynağını doğru kullanarak ancak çok farklı ve iyi noktalara ulaşabileceğine inanıyoruz. Bizim en büyük kaynağımız bu. Sadece bakanlıklarımızın yaptığı ile yetinmiyoruz. Belediyelerimizde burada kendilerine düşen görevi çok fazlasıyla yapıyorlar. Mahallemizde ki ve şehrimizde ki çocuklarımızın buraları çok güzel bir şekilde kullanıp, vatanımıza milletimize hayırlı, vatanımızı çok farklı noktalara taşıyacak insanlar olarak yetişeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

onikisubat-belediyesi-sosyal-etkinlik-merkezi’nin-ikincisi-de-acildi2.jpg

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bugüne kadar çok hizmet yaptıklarını ve içlerinden en güzel hizmetlerin insan odaklı çalışmalar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Üç seneden bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber, Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesiyle her sene 44 ila 55 Bine yakın kitap alıyoruz. 5’li setler halinde bütün okullarımıza dağıtıyoruz. Bu sene sonu itibari ile 1 Milyonu aşkın öğrencimize bu okutmaları sağlamış olacağız. Bu ülkenin yetişmiş nitelikli insanlara ihtiyacı vardır. Bu ülke nitelikli insanlar yetiştirdikçe, uluslararası ölçekte ve içeride çok daha güçlü olacaktır. Bu ülkenin çocuklarına fırsat verdiğiniz zaman her şeyi yapacak, bizde bu bağlamda onların bilgilerini arttırmak, daha iyi yetişmelerini sağlamak bakımından Sosyal Etkinlik Merkezlerini açıyoruz. Dört noktada 2 Bin 400 civarında öğrencimiz buralarda ki çalışmalardan, kurslardan istifade edecekler. Okuyacağız, hem kendimizi kurtaracağız hem ailemize ve ülkemize katkı sağlayıp faydalı olacağız. Bizim imkanımız yoktu, oralar ücretliydi falan diye bir bahaneniz yok. Kitaplar belediyemizden, size sadece gayret etmek ve çalışmak kalıyor, bunu yapacağız İnşallah, sizlere güveniyoruz. Sizler bu ülkeyi bizden daha iyi yöneteceksiniz, bizden daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Onun için bu ülkenin geleceği güzel olacak, bu ülkeyi kimse tutamayacak. Ülkemize, milletimize layık olmak için gayret edelim. Burada bizlerle olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle hayırlı olsun dileklerinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.