Onikişubat Belediyesi, yazar ve okurlarını buluşturmaya devam ediyor

Onikişubat Belediyesi, yazar ve okurlarını buluşturmaya devam ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mayıs 2017 11:38
Onikişubat Belediyesi, yazar ve okurlarını buluşturmaya devam ediyor

Onikişubat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor Projesi kapsamında gerçekleştirilen okur-yazar buluşmaları devam ediyor.

Proje içerisinde yer alan ve öğrencilere ulaştırılan “Çılgın Okul” kitabının yazarı Duran Kılıç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu ve Beylerbeyi Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Renkli görüntülere sahne olan okur-yazar buluşmalarında, öğrencilere okumanın değerini ve önemini anlatan Kılıç, “Okuyan, düşünen, fikir üreten insanlar olmalıyız. Bütün mesele bu..” dedi.

Eğitimin ve okumanın doğumdan başlayıp, ölüme kadar geçen bir süreç olduğunu ifade eden Kılıç, “Devletimizin hedefi de bu. Okumayı yaygınlaştırmak. Okuyan insanlar, okuyan bir Türkiye olmasını sağlamak. Biz de bu noktada üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Değişik şehirlerine gidiyorum, bildiğimiz bir şey varsa bunu sizinle paylaşıyoruz. Çünkü bu bizim görevimiz. Sizi geleceğe hazırlamak bizim görevimiz. Sizin göreviniz de geleceğe hazırlanırken yapmanız gerekenleri yerine getirmek. Bütün mesele bu. Bu yapmamız gerekenler ne? Çocuklar, öğrenmenin ve okumanın yaşı yok. Yani beşikten mezara kadar okuyacağız. Doğduğumuz andan itibaren öğrenmeye başlıyoruz, okuyoruz ta ölüme kadar. Sizden beklediklerimiz bu. Bütün faaliyetlerin temelinde yatan esas da bu” diye konuştu.

on1.jpg

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesini de çok ciddi bulduğunu kaydeden Kılıç, emeği geçenlere teşekkür etti. Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gittiğim birçok yer var. Ama bu projeyi gerçekten çok ciddi buldum. Dolayısıyla bu çalışmayı hayata geçiren belediyemizi ve milli eğitim müdürlüğümüzü kutluyorum. Bu noktada size şunu da tavsiye edeyim. Bu proje için bugün sınavlar yapılıyor. Bakın gerçekten sınavda dereceye girmek önemli değil. Önemli olan okumak ve o yarışmaya katılabilmektir. Dolayısıyla emeği geçen belediyemizi ve milli eğitimimizi alkışlayalım. Bu gün gerçekten güzel bir atmosfer içerisindeyiz, bunun için okul idaremizi alkışlayalım, bunun yanında sizleri eğiten, yarınlara hazırlayan ve aslında en çok övgüyü hak eden öğretmenlerimizi alkışlayalım. Katılımlarınızdan dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’nün de katıldığı program, soru-cevap bölümü ile son buldu. Kılıç, öğrencilerle söyleşi yaparak, okumanın ve yazmanın önemi hakkında yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.