Onikişubat çocuklarla daha da güzel

Onikişubat Belediyesi, özellikle geleneksel faaliyetlerini yeni nesillere aktarmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Komşularımızla kahvaltıda buluşuyoruz” projesini vatandaşla buluşturarak kültürel değerlerimize sahip çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2017 10:56
Onikişubat çocuklarla daha da güzel

Onikişubat Belediyesi, özellikle geleneksel faaliyetlerini yeni nesillere aktarmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Komşularımızla kahvaltıda buluşuyoruz” projesini vatandaşla buluşturarak kültürel değerlerimize sahip çıkıyor. Kaybolan değerlerimizi yeniden canlandırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için başlattığı kahvaltı programı bu hafta Tekerek Mahallesi’ndeydi. Kahvaltı programının hemen ardından Tekerek Mahallesi Konsept Park açılışı gerçekleştirilip vatandaşın hizmetine sunuldu.

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Onikişubat Belediyesi, yeni oluşturulan çocuk parklarının modern kent kimliğini yansıttığını düşünerek, mahallelerde vatandaşların dinlenebilecekleri sosyal alanlar, çocukların güvenle oynayabileceği çocuk parkları oluşturmaya devam ediyor. Modern oyun gruplarıyla oluşturulan Konsept parklarla, çocukların ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimine katkı sağlamasına yardımcı oluyor.

onikisubat-cocuklarla-daha-da-guzel3.jpg

Kahvaltı programına ve Konsept Park açılışına, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Onikişubat İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, komşuluk ilişkilerinin önemine değinerek şöyle devam etti:

“ Bizim geçmişimizde, örfümüzde, adetimizde komşuluk münasebetlerimiz çok önemlidir. Biz çocukken annelerimiz dışarı gittiklerinde bizi komşularımıza emanet ederdi. Akşamları birer tabak yemeklerimizi paylaşırdık. Tarhanasını, bulgurunu beraber kaynatırlardı. O güzel adetlerimizden bir kısmını maalesef kaybettik. Apartman hayatında bazen kapı komşumuzu bile tanımıyoruz. Bu kabil vesilelerle komşuluk münasebetlerimizi geliştireceğiz, beraber yaşamanın güzelliklerini beraberce yaşayacağız.

Başkan Mahçiçek, Tekerek Mahallesine 3,5 yıl zarfında önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Onikişubat’ı, inşallah yaşanabilir kentler sıralamasında en öne çıkaracağız demiştik. Görüyorsunuz ki bir ucundan bir ucuna muazzam bir park yaptık, açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu ülkenin, alanında iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Bunları da hep beraber temin edeceğiz. Bizim sermayemiz çocuklarımız, çocuklarımıza sahip olacağız, yanlış arkadaşlarla, kötü insanlarla olmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için gayret edeceğiz” dedi.

onikisubat-cocuklarla-daha-da-guzel.jpg

Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Başkan Hanefi Mahçiçek’e, bu tür programlar tertip edip, herkesi bir araya getirmesinden ötürü teşekkürlerini sunarak şöyle devam etti; “Milletleri millet yapan, şehirleri şehir yapan, mahalleleri mahalle yapan değerler vardır. Bu değerler aynı zamanda milletlerin, şehirlerin, mahallelerin ruhudur. Bu değerler olmazsa, görüntüde çok güzel olan ortamlar aslında ruhsuz bir hale gelir. Bu toplantılar değerlerimizi hatırlamamıza da vesile oluyor. Bizim bütün değerlerimizin temelinde inancımız vardır. İnançsız değerler, değer sayılmaz, özentiden başka bir anlamda ifade etmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Milletimiz efendidir, biz devletin bütün kurumları, birimleri ve erkanı milletimizin hizmetkarıyız” sözlerini örnek göstererek, “en büyük amaçlarımızın başında çocuklarımızı, gençlerimizi sağlıklı, eğitimli, donanımlı yetiştirmek ve şehirlerimizi, ilçelerimizi yaşanılır kılmak vardır” diyerek Başkan Mahçiçek’e bir kez daha teşekkürlerini arz etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.