Onikişubat Hocalı'yı unutmadı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Meclisi 1992'de Hocalı'da katledilen Azeri kardeşlerimizi unutmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2016 10:34
Onikişubat Hocalı'yı unutmadı!

Onikişubat Belediye Meclisi, Hocalı Katliamının 26. yıldönümü dolayısıyla kınama metni yayımlayarak, Mart ayı toplantısında oy birliği ile kabul etti.

“Onikişubat Belediye Meclisi, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan askerleri tarafından, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine bağlı Hocalı Kasabasında gerçekleştirilen katliamı kınamaktadır.

İnsanlık tarihi, savaşlar, soykırımlar ve katliamlarla doludur. Şüphesiz 20. Yüzyılın en kanlı vahşetlerinden biri ise 26 Şubat 1992’de kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında gerçekleştirilmiştir.

Azerbaycan topraklarına giren Ermeni askerleri, 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere tam 613 Azeri vatandaşı hunharca katlederek, büyük bir insanlık suçu işlemiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu katliamda, çocuklar ve kadınlar insan havsalasının almayacağı türlü işkencelerden geçirilerek katledilmiştir.

Onikişubat Belediye Meclisi olarak, Hocalı Katliamının 24. yıldönümünde, şehit edilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle anıyor, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliamı kınıyoruz.”

Dilek ve temenniler ile son bulan mecliste, bir sonraki toplantının 4 Nisan 2016’da gerçekleştirilmesine karar verildi. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.