Onikişubat, üniversite gençliğine “Safahat” hediye etti

Onikişubat, üniversite gençliğine “Safahat” hediye etti

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 16:17
Onikişubat, üniversite gençliğine “Safahat” hediye etti

Onikişubat Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine “Safahat” hediye etti.

İlahiyat Fakültesindeki programda öğrencilerin kitaplarını takdim eden Başkan Mahçiçek, tecrübelerini paylaşıp, üniversite yıllarında karşılaştığı zorlukları öğrencilere aktardı. Günümüzdeki üniversite gençliğini şanslı bulduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu: “70’li yıllar zor yıllardı. Bir de Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim görmek çok daha zordu. Tüm üniversite boyunca doğru düzgün derse giremedik. Ancak polis kordonu altında imtihanlara girerdik. Bu ülkenin gençlerini sağ ve solcu diye gruplara ayırmışlardı. Ta 1980’e kadar bu böyle devam etti. 80’de işler kıvama gelince memleketin yönetimini ele aldılar. İhtilalden sonra gördük ki her iki kesimi vuran da aynı silahtı. Şimdi çok şükür bunlar geride kaldı. Böyle bir atmosferden geldi bu ülke. O atmosferde imam hatiplerin işi daha zordu. Ben üniversite imtihanına girmek için bir yıl da liseye gittim. Bu yakın zamana kadar sürdü. ‘Çocuklarınızı okutun’ dediler ama çocuklarımızı üniversite kapılarından geri çevirdiler. Son birkaç yıldır bu sıkıntılar aşıldı. Bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım.”

Gençlerden ülkeleri için fedakar olmalarını isteyen Başkan Mahçiçek, “Bizim beklediğimiz fedakar bir nesil. Çünkü bu ülkenin geleceği bu nesilde. Ne zaman ki o ideali tekrar taşırız, bu ülkeyi hiç kimse durduramaz. Dünyevileşmeyi bir kenara bırakıp idealizmi yakalamamız lazım. Biz inşallah bunu yakalayacağız” diye konuştu.

m1-008.jpg

“İMAM HATİPLİ OLMAM DOLAYISIYLA DEFALARCA GÖREVDEN ALINDIM”

90’lı yıllarda Boşat Genel Müdür Vekili olarak görev yaptığını anımsatan Mahçiçek, “Hükümet değişti, bizi görevden aldılar. Danıştay’a geri iade için başvurduk ve tekrar göreve başladık. Bir gün sonra tekrar görevden aldılar. Yine dava açtık yine iade edildik. Bu defalarca devam etti. Sonra hakkımızda dosya hazırlamışlar. ‘Bu İmam Hatipli’ demişler. Ondan sonra Danıştay bize dava kazandırmadı. Bunları yaşamayınca bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz arkadaşlar. Şu anda ülkemizin geldiği nokta ortada. Çok iyi durumdayız. Ülke de çok iyi konumda elhamdülillah. Bu ülke büyük bir ülke. Bu millet övülmüş bir millet. Bu milleti kimse yıkamaz” ifadelerini kullandı.

m2-007.jpg

“BU ÜLKE YİNE LİDER OLACAK”

Türkiye’nin yükselişinin asla engellenemeyeceğini kaydeden Mahçiçek, yeni nesilden çok ümitli olduklarını belirtti. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu ülkenin zeki çocuklarını yok ettiler. Ama arkası geliyor. 2 sene üç sene öncesine kadar insansız hava araçlarını yapamıyorduk. Ama bu gün onların silah kullanılanını yapıyoruz. Bu ülke mükemmel tanklar ve silahlar yapmış. Zorlu grup “Karayel” demiş insansız hava aracını yapmış. Yani bu ülke büyük ülke.. Öyleyse bu ülkenin insanları tekrar dünya ölçeğinde yine lider olacak.. Müslüman alemini derleyip toparlayıp en önde olacak. Gidin kutsal topraklara, kalabalıktan dolayı Kabe’nin kapılarını kapatırlar. Ama göğsünüzdeki Türk kartını gördüklerinde kapıları açıyorlar. Her yer de mükemmel bir itibarımız var. Ama bizim yapmamız gerekenler de var. Çok çalışacağız, ülkemiz için, milletimiz için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz.”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, Ensar Vakfı Başkanı Ali Maraşlıgil ve Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz’ın da katıldığı program, hediye takdimi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.