Onun boyu sürekli uzuyor!

Onun boyu sürekli uzuyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2019 15:36
Onun boyu sürekli uzuyor!

Hormonal bozukluk nedeniyle 12 yaşından sonra boyu her geçen gün uzayan ve 2 metre 32 santimetreye ulaşan Suriyeli Cuma Türkmen, ayaklarındaki güç kaybı nedeniyle ayağa kalkamaz oldu.

İç savaş yüzünden üç yıl önce Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesinden ayrılıp ailesi ile Osmaniye'ye yerleşen Cuma Türkmen, boyunun sürekli uzaması nedeniyle Türkiye'de tedavi görmeye başladı.

Boyunun uzaması son dönemlerde yavaşlayan Türkmen, bu sefer de ayaklarındaki güç kaybı nedeniyle yatağa mahkum oldu.

Türkmen, muhabire yaptığı açıklamada, bir aydır ailesinin desteği olmadan ayağa kalkamadığını belirterek, boy uzama sorununu kısmen aştıktan sonra bu sefer de yürüyememe sıkıntısıyla karşılaştığını söyledi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisinin ardından boy uzamasının yavaşladığına değinen Türkmen, şöyle devam etti:

"Bir aydır rahatsızlığımdan dolayı yürüyemiyorum. Ayaklarımın üzerinde duramıyorum. Hastalığıma sinir sıkışması teşhisi konuldu. Yetkililerden maddi manevi yardım talep ediyorum. Yürüyemediğim için hayırseverler tekerlekli sandalye hediye etti. Bundan dolayı çok mutluyum. Allah bu ülkenin halkından razı olsun, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun."

Boyunun geçen yıl 2 metre 30 santim ölçüldüğünü, bu yıl ise 2 metre 32 santim olduğuna değinen Türkmen, tedavisinin devam edeceğini ve ameliyat olması gerektiğini kaydetti.

Boyunun uzunluğu nedeniyle günlük hayatta çok zorlandığını vurgulayan Türkmen, "Çadırkentte yaşıyorduk, daha sonrasında kiraya çıktık. Çadırkentin olduğu yere prefabrik evler yapılıyor. Boyum uzun olduğu için bazı sıkıntılar yaşadığım için yetkililerden kendime uygun prefabrik ev istiyorum." diye konuştu.

Baba Ramazan Türkmen de oğlu Cuma'nın küçük yaşlardan beri rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, boy uzamasının tedaviyle yavaşlatıldığını ancak son dönemde ayaklarında güçsüzlük olduğunu söyledi.

Oğlunun ayağa kalkamadığını aktaran baba Türkmen, şunları dile getirdi:

"Bir aydan beri yatağa mahkum durumda. Doktorlara götürdük, sinir sıkışması olduğunu söylediler. Bu sebepten dolayı ayağa kalkamıyor. Oğlumu taşımak için araba çağırdığımızda, koltukları çıkartmadan oturtamıyoruz. Taşıma amacıyla ambulans talep ediyorum. Her ay iğne vurulmak için dışarı çıkmamız gerekiyor ve bu durum bizleri sıkıntıya sokuyor. Vurulması gereken iğneyi de herkes vuramıyor, biz de mecburen Adana’ya gidiyoruz. Yardımseverler tarafından getirilen tekerlekli sandalye sayesinde evin içinde dolaşmasını sağlıyor."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.