OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ‏

Osmaniye'de yaşayan Kahramanmaraş'lılar tarafından kurulan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin merkez binası kalabalık bir katılımcı tarafından açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2015 14:54
OSMANİYE KAHRAMANMARAŞLILAR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ‏

Açılışta Şehit ve Gazilerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal marşımızın okunması, takiben kuran-ı kerim okundu.

Osmaniye il Merkezi Raufbey Mahallesi 9537. Sokak No:4 Kurt Kardeşler Apartmanı Altı- adresindeki dernek merkezinin  Açılışına Osmaniye Ak Parti Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ,Dr. Suat Önal , Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ak Parti Milletvekili Adayı Mücahit Durmuşoğlu, Emir Hasan Arslantaş ile Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Doç.Dr. Ruhi Ersoy, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Mustafa Özbolat, Üç dönem Osmaniye Defterdarı Niyazi Özkaya, Tahir Gök ve Ali Tosun, Dörtyol Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Cuma Sarıkaya, Türkoğlu Kalkınma ve Güçbirliği Derneği Başkanı Ahmet ERGÜL ve Yönetim Kurulu üyeleri ,Osmaniye’deki Kamu ve Özel sektör temsilcileri ile Siyasi Parti İl Başkanları, Merkez ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ile Osmaniye merkezindeki Dernek ile Vakıf başkan ve üyeleri ile binlerce Kahramanmaraş’lı  katıldı. 

’’Değerli dostlar bizleri bir araya getiren temel etken ortak kültürümüzdür,İnsan ve kültür kavramları birbiriyle çok sıkı ilişkide bulunan kavramlardır,Bu nedenle, İnsan olmadan kültür, kültürü olmayan insandan bahis edilemez,Bu nedenle bizlere miras bırakılan kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak başlıca görevimiz olmalıdır’’diyerek sözlerine başlayan Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Cengiz Biber sözlerini şöyle sürdürdü’’Dernekler, birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel değerleri yaşamayı ve yaşatmayı amaçlarlar. Üyeler ve hemşeriler arası iletişimin kurulmasını sağlarlar,Dernekler demokrasilerin vaz geçilmez yapı taşlarıdır. Sivil toplum kuruşları olarak dernekler toplumun her alanında faaliyet gösterirler. Her dernek kuruluş amacına uygun faaliyet yapmak üzere çalışmalar yapar,Birlik ve beraberliğin sağlanması, maddi ve manevi güç birliği, iyi günde kötü günde birliktelik, eğitim ve öğretimde rehberlik, sosyal ve kültürel alanda araştırma ve geliştirme çalışmaları, yalnız hemşerilerimizin değil tüm memleketimizin yararına olacak faaliyetlerdir.

Değerli hemşerilerim şunu unutmayalım, hiçbir cenaze yalnız kalkmaz, hiçbir düğün yalnız yapılmaz, Kuşkusuz, üzüntüler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar da paylaşıldıkça çoğalır. Bizlerle birlikte olamayanlarla karşılaştığımız da derneğimizden bahsedelim, onları davet edelim, faaliyetlerimize katılmaları için teşvik edelim. Yardıma ihtiyacı olanları tespit ederek elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışalım.

 6-kopyala-kopyala.jpg

Esas başarı Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmaktır. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makamda ve mevkide olursak olalım, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım hayra vesile olmak kadar güzel bir şey yoktur,Osmaniye’mize, Kahramanmaraş’ımıza, Derneğimize,tüm insanlarımıza faydalı olabilmek için bir araya geldik ve derneğimizi kurduk.Kurmaya muvaffak olduğumuz bu derneğin açılışını bize nasip eden yüce Allahıma şükürler olsun.Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, tüzüğünde belirtilen amaçlarına ulaşmak için faaliyetlerini sürdürmek amacı ile ülkemizin, ilimizin ve hemşerilerimizin bulunduğu bölge şartlarına göre en uygun proje ve planlamalar yapacaktır,Sevgili hemşerilerim burası Kahramanmaraşlıların toplanma merkezidir ve bütün hemşerilerimizle birlikte Osmaniye' de yaşayan insanlarımızın hizmetine açıktır. Hemşerilerimiz adına birçok güzel etkinlikleri ve hizmetleri birlikte yapmak istiyoruz,Kuruluş öncesi Toplantılarımıza gelemeyen hemşerilerimizin düşüncelerini kamuoyu aracılığı ile sürekli takip ederek olumlu eleştirilerinden yararlandık.  Ancak kabul edilmesi gerekir ki, bu kadar geniş ve büyük bir alanda yerleşmiş ve sayıca fazla olan hemşerilerimize ulaşmanın da zorlukları bulunmaktadır. Bu nedenle çeşitli sebeplerle ulaşamadığımız hemşerilerimizin bu konudaki farklı düşünceleri de gelecek çalışmalarımız da büyük önem kazanmaktadır. Onlara da ulaşıp katkılarını almayı görev biliyoruz. Bu vesile ile ihmal edildiğini düşünen hiçbir hemşerimizin olmamasına özenle dikkat edeceğiz. Böyle hemşerimizin varsa onlarla en kısa sürede görüşüp katkılarını alacağız’’dedi.

 

Başkan Biber son olarak ise şunları söyledi’’Derneğimizin kuruluşu aşamasında büyük özveri ve emeklerini gördüğümüz,dernek merkezi binamızın kiralanmasında ve tefrişinde maddi ve manevi katkısı geçen Yönetim Kurulu Üyelerimiz başta olmak üzere hayırsever hemşerilerimize,

 

Davetiyelerimizin tüm hemşerimize ulaşamamış olabileceğinin farkındayız. Bunu kendimiz için bir kusur kabul ediyor ve davetiye dağıtımında meydana gelmiş olabilecek aksaklıklardan dolayı üzgünlük gösteren hemşerilerimiz ve dostlarımızdan özür diliyoruz.

 

Konuşmama son verirken, Değerli zamanlarını ayırıp davetimize katılarak bu günü anlamlı ve güzel kılan bizleri onurlandıran siz değerli hemşerilerime ve misafirlere şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederek hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım.Allaha emanet olun’’dedi.

 

Kurban kesimi ile devam eden program Dondurmacıoğlu Nevzat Duykal tarafından Dondurma şovu, kokteyli Osmaniye fıstığı ikramı ile devam etti.

 

Dernek Başkanı Cengiz Biber ve Yönetim Kurulu Üyeleri Davetlilerle tek tek ilgilenirken  Açılışa Katılan Kahramanmaraşlılar açılış nedeniyle çok mutlu olduklarını bundan sonra toplanma ve buluşma noktalarının olduğunu ,emeği geçenlere teşekkür etiler.

 

Osmaniye Defterdar Yardımcısı Cengiz Biber’in Başkanlığında kurulan Dernek Yönetiminde ise Başkan Yardımcısı olarak Nami Çetingök,Genel Sekreter Olarak Mehmet Taşçı,Sayman olarak Mahmut Bayrakçı ,Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise  Mehmet Akçul,Yahya Gürsoy,Adem Küpeli,Ahmet Arslan,Mehmet Altun,Lütfi Kurt,Mustafa Narlı ve Ali Kema Kiper yer aldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.