ÖTV ve hurda indirimi ile sıfır araç almak daha kolay

Kahramanmaraş’ta Otomotiv sektöründe ciddi yatırımlar yapan Marfi Otomotiv, ÖTV indirimi ile vatandaşları showroom’a bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:40
ÖTV ve hurda indirimi ile sıfır araç almak daha kolay

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Fiat Satış Müdürü Abdullah Yenikomşu, sıfır araç almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Hükümetin ÖTV indirimi konusunda zamanlamasının iyi olduğunu belirten Yenikomşu; “Ağustos ayından bu yana otomotiv sektörü ekonomi dalgalanmalarından en çok etkilenen sektörler arasına girdi. Otomotiv sektörü 2018 yılının ikinci yarısında çok zorluklar çekti. Sıfır araç alımlarında ciddi anlamda düşüş oldu. Hükümetimiz daha önce hurda indirimi ile sektörü bir nebze de olsa rahatlatmıştı. Şimdi de ÖTV’yi otomobillerde 15 puan, ticari araçlarda ve camlı koltuklu kombi vanlarda da 10 puan geriletti” dedi.

dd-005.jpg

KDV YÜZDE 18’DEN BİR’E İNDİ

KDV oranlarının yüzde 18’den bire inmesinin çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Yenikomşu; “Kamyonet ve Panelvan tarzı araçlarda ise KDV’yi yüzde 18’den yüzde 1’e indirerek çok ciddi bir fiyat avantajı sağlamış oldu. Bunun etkisini de hızlı bir şekilde hissettik. Düşük giden showroom ziyaretleri ve telefon trafiği arttı. Bu indirimler vatandaşın hoşuna gitti ve araç almayı düşünen vatandaşları hızlandırdı. Daha önceki şartlarda kararsız olan potansiyel müşterilerimizin hepsine satışı gerçekleştirdik. İndirim çok büyük avantaj sağladı. Kararsız olanlar başta olmak üzere araç almaya teşvik ileri düzeyde oldu. Yılsonuna kadar geçerli olacak olan ÖTV ve KDV indirimi bizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Hükümetimiz otomotiv sektörüne ciddi anlamda destek sağladı. Bizde Marfi Otomotiv olarak otomobillerde 36 bin TL 12 ay 0 faiz, ticari araçlarda 48 bin TL 12 ay 0 faiz gibi düşük faiz oranlarıyla Fiat Kredisi kendi finans sistemimizden müşterilerimize ayrıca destek olmaya devam ediyoruz. Öncelikle kampanyalar 1600 cc’ye kadar motor hacimli araçlarda geçerli oluyor. ÖTV indirimiyle beraber Egea sedan 1.4 Easy dediğimiz başlangıç paketi 92 bin TL iken son indirimlerle beraber 72 bin TL ye kadar geriledi. Müşterilerimizin hurdası var ise 10 bin TL de hurda indiriminden faydalanıyor. 61 bin 800 TL ye kadar bahsettiğimiz aracımızı verebiliyoruz. Hafif ticari grubunda Fiorino araçlarımız 98 bin TL den 81 bin TL ye geriledi. Bünyemize hurda olmaksızın 10 bin TL indirim kampanyamız var ve yılsonuna kadar devam edecek. Nakit alımlarda 81 bin TL değerinde ki aracı 75 bin TL’ye verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

dd2.jpg

FİAT, FULLBACK İLE PİYASAYA FARKLI BİR GİRİŞ YAPTI

Fiat’ın hafif ticaride piyasaya farklı bir yaptığının altını çizen Yenikomşu; “Hafif ticari kamyonet olarak Fiat, FullBack’i piyasaya sürerek farklı bir sınıfa giriş yaptı ve çok başarılı oldu. Hem fiyat avantajı hem yakıt hem de donanım, güvenlik ve kalitesiyle çok tercih edilen bir aracımız oldu. FullBack başlangıç fiyatları 165 bin TL den 149 bin TL ye kadar çekilmiş durumda. Donanım ve motor seçeneklerine göre 182 bin TL ye kadar da devam ediyor.

Araç ihtiyacı olan ve araç alım şartlarını sağlayan halkımızın kesinlikle bu fırsatı kaçırmamasını diliyor ve bayiimize bekliyoruz. Stokumuz ve araçlarımızla hizmete hazırız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.