Özdemir; Ekinözü 'nde Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Özdemir; Ekinözü 'nde Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 17:54
Özdemir; Ekinözü 'nde Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, 16 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu çerçevesinde Ekinözü ilçesinde Partisinin ‘evet ofisinde’ vatandaşlarla bir araya geldi.

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum öncesinde Ekinözü İlçesinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İl Başkanı  Av. Ahmet Özdemir, vatandaşlara tek tek neden evet demeleri gerektiğini anlattı.  Vatandaşların yoğun ilgisinden son derece memnun kalan Çalkın, vatandaşların destekleriyle sandıktan evet çıkacağına inandığını belirtti.

Gittiği her yerde vatandaşların desteğiyle karşılaşan Özdemir, 16 Nisan 2017'nin Türkiye ve Kahramanmaraş için dönüm noktası olacağını söyledi.

İl Başkanı Ahmet Özdemir‘in ziyaretine AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Cuma Kararlar, AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, Belediye Başkanı Nursi Çelegen, MHP Ekinözü ilçe Başkanı Tahsin Çiçek ve Vatandaşlar katıldı.

6-031.jpg

16 Nisan'da yapılacak olan seçim, sıradan bir seçim olmadığını İfade eden AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, başkanlığı ya da milletvekilliği seçimi olmadığını kaydederek,  16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referanduma hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaptı. AK Parti iktidarlarının verdiği her sözün arkasında durduğunu, milletinde büyük bir destek verdiğini dile getiren Şakalar , 'AK Parti hükümetleri döneminde ülkenin gerek maddi gerekse de manevi anlamda kazanımları oldu. Bu kazanımlarımızı kaybetmemiz lazım. Hatta daha rahat ve özgür bir hale getirmenin gayretini göstermeliyiz' diye konuştu.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, AK Parti'nin gücünü tamamen milletten aldığını ifade ederek, 'AK Parti, kesinlikle milletin partisidir' dedi.  Çeleğen, 16 Nisan'ın Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, 'Bu milletin, geleceğimizin seçimi. Ülkemizin şaha kalkması için, 15 yıldır dar ve kısıtlı imkânlarla yaptığımız işi inşallah daha ileriye taşımamız için önemli bir seçim. 17 Nisan'dan sonra yeni bir Türkiye'ye uyacağız' şeklinde konuştu.

10-014.jpg

Referandumun önemli bir süreç olduğunu İfade eden Çeleğen  , 'AK Parti her şeyi değiştirdi. Burada halk iradeli ve güçlü durdu. Milletimiz her sandığa gidişte oyuna da, hükumetine de sahip çıktı. 15 Temmuz, Türkiye'ye karşı olan bütün yapıların içerisinde olduğu bir kalkışmaydı. Uzun yıllardır hazırlanmış alçak bir tuzaktı. Milletin sağduyusu, vatanına ve milletine sahip çıkması, iradesine, cumhurbaşkanına, hükümetine sahip çıkması bütün hesapları altüst etti. Bu yapının hayır çıkması noktasında bir gayretleri var. Avrupa devletlerine baktığınız zaman nerede duracağımız, karşımızda nasıl bir yapılanmanın olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bu süreçten güçlü çıkılması lazım' ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumun Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu  ifade eden Özdemir , 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum geride kalan seçimlerden çok daha büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, 'Bu seçimle önümüzdeki yüzyılımızı yeni baştan şekillendireceğiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle 16 Nisan'da yapacağımız referandumda çok yüksek bir oranda evet çıkacağına inanıyoruz. Hep beraber çalışacağız ve bundan sonraki süreç içerisinde Türkiye'nin milli ve yerli olan asli sahipleri olan milletimizin sesi olacak. 17 Nisan sabahı uyandığımızda Türkiye'nin yeni baştan tesis ve ihya edilmesi için kültürel değerlerimize bağlı, kendi milletiyle savaşmayan bir devlet yapısının bu ülkede kök salmasına vesile olacak sonucu rabbimizden niyaz ediyoruz' şeklinde konuştu.

16 Nisan’da yapılacak referandum da, tüm AK Parti teşkilatlarının sahada olacağını belirten Başkan Özdemir, "  16 Nisandan sonra milletimizin kabulüyle hayata geçecek sistem aslında milli mücadelemizle ulaşmaya çalıştığımız sistemdir. Afşin'imizde zor bir dönemin başlangıcında yeni bir yönetim var. Fakat yeni olmasının güzel bir tarafı var. Heyecan ve çalışma azmi daha fazla olur. Başarılı bir sonuç almak için elinizden geleni sonuna kadar yapacağınıza inanıyorum. Bu süreçte hep birlikte vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı sistemini en iyi şekilde anlatıp Türkiye'nin geleceğe giden, dünya lideri olma yolunda en büyük adımı atmak için canla başla çalışacağız. 16 Nisan'da getirmeye çalıştığımız sistem sadece AK Partinin meselesi değil Türkiye'nin meselesi olan bir seçim olacak. AK Parti teşkilatları olarak referandum sürecinde, vatandaşlarımıza AK Parti davasının amacını anlatarak, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemiz için getirilerini anlatarak 'evet' demeye ikna etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız 16 Nisan'da kullanılacak bir oyun bile büyük önem taşıdığını belirterek, 'Kullanılacak bir oyun, bugün ülkemize yapılan saldırıların, bütün hesapların altüst edileceğini unutmamalıyız' dedi.

Milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasını eleştiriyorlar. Bu da çok yanlış. Bunun 2 sebebi var. Birincisi ülkemizin nüfusunun artması. Artan nüfusa göre milletvekili sayısı da doğru orantılı. Milletvekili sayısı 600’e çıktığında 83 bin kişiye 1 milletvekili düşecek. Böylece temsil oranı yükselecek. Parlamenter  sistemin arızasını gidermek için milletvekillerine 2 sorumluluk yüklenecek. Milletvekilleri, artık parmak kaldırıp indirmek dışında kanun çıkarmak için çalışacak. Bakanlar Kurulu, kanun hazırlamayacak. Milletvekili kanun hazırlayacak dedi.

9-013.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.