ÖZGECAN ADINA ANASINIFI AÇILDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde canice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adına Kahramanmaraş’ta anasınıfı açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2015 09:53
ÖZGECAN ADINA ANASINIFI AÇILDI

 Mersin’in Tarsus ilçesinde canice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adına Kahramanmaraş’ta anasınıfı açıldı. 
Ölüm haberiyle tüm yurdu yasa boğan Özgecan Aslan’ın adının yaşatılması için harekete geçen Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Serintepe Mahallesi'nde bulunan Menekşe Anaokulu’nun bir sınıfını Özgecan Aslan için yeniden dizayn etti.
Çalışmaların tamamlanmasıyla Özgecan Aslan Anasınıfının açılışı düzenlenen mütevazi bir törenle hizmete açıldı.
Açılış sırasında konuşan Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “İki günden beri ülkemiz çok büyük üzüntü içerisinde. Yani böyle bir canavarlık bu ülkede olmaması lazım ama oluyor maalesef. İşte bu kabil canavarlıkları, kötülüklerin olmaması için eğitim kurumlarımızın çok daha geliştirilerek devam ettirilmesi lazım. Bu sıkıntıları yaşamamamız için bir taraftan ailede eğitim, bir taraftan okullarımızda eğitim, kötülüklerin olmaması için en başta yapmamız gereken çalışma eğitim. İşte biz bugün bunun bir parçasını küçükte olsa yapmaya gayret ediyoruz. Ülkeyi yasa boğan üzüntüden ve sıkıntıdan dolayı bu hanım Özgecan kızımızın Kahramanmaraş'ımızda da unutulmaması için bugün Menekşe Anaokulumuzda belediyemizin düzenlediği sınıfının adına Özgecan kızımızın adını koyduk. İnşallah onu burada yaşatırız. Mukabil kötülükler bu ülkede bir defa daha tekerrür etmez olmaz diye temenni ediyorum. Ama bu işin başı eğitim bunu unutmamamız lazım” dedi.
Ardından Okunkişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, sınıfın açılış kurdelesini kesti.
Açılışın yapılmasıyla anasınıfına giren öğrencilere, Belediye Başkanı Mahçiçek tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Öğrenciler ise, Özgecan Aslan için anasınıfı önüne karanfil bıraktı.

2-002.jpg

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.