Özhaseki Deprem Bölgesinde Güç Birliği Yaptı: İşte Detaylar!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde dayanıklı konutları inşa etmek için çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Güvenli ve çevre dostu evler için gayretle destek veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2023 13:19
Özhaseki Deprem Bölgesinde Güç Birliği Yaptı: İşte Detaylar!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki il müdürleriyle bir araya gelerek, "Umarım en kısa sürede dayanıklı, güvenli ve çevre dostu konutları depremzedelere teslim ederiz" dedi. Özhaseki, yaptığı açıklamada, deprem sonrası başlatılan "Yerinde Dönüşüm" projesinin detaylarını görüştüklerini belirtti.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından devlet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Özhaseki, "Deprem bölgesindeyiz, gönlümüz orada. Depremzedeler için kaybedecek vaktimiz yok. 'Bugün günlerden pazar' demeden çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

bakan-ozhaseki-bakanliginin-deprem-bolgesindeki-il-mudurleriyle-bir-araya-geldi.jpg

"Vatandaşlarımızın doğdukları yerlerden ve anılarından uzaklaşmadan yeni, sağlam, güvenli ve çevre dostu ev ve iş yerlerine kavuşmaları için çalışıyoruz" diyen Özhaseki, "Hibe ve kredi miktarlarını artırarak vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Afet bölgesinde dayanıklı, güvenli ve çevre dostu konutları en kısa sürede inşa ederek depremzedelere teslim edeceğiz" diye ekledi.

Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, "Deprem ülkesi olmanın getirdiği zorlukları biliyoruz. Fay hatları var ve sürekli olarak hareket halindeler. Bu bilinçle hareket ediyor, sağlam zeminlerde, tünel kalıp sistemleriyle konutlar inşa ediyoruz" şeklinde devam etti.

Toplantıya Bakan Yardımcıları Refik Tuzcuoğlu, Vedad Gürgen ve Hasan Suver ile Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Hakkı Alp de katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.