Parlak ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Parlak ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2017 09:03
Parlak ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesine bağlı Büyük İmalı köyünde yaşayan Bilal Parlak ve ailesi maddi geçimsizlik sonucunda derme çatma bir evde yaşıyorlar.

Geçimini kısmı olarak hayvancılıktan sağlamaya çalışan aile bireyleri, Hayvanların yaşadığı ahır ile evlerinin iç içe olması sonucunda rutubete bağlı olarak sürekli hastalıkla mücadele ediyorlar.

parlak2.jpg

Evin 3 Erkek çocuğu bulunuyor, 16 Yaşındaki Erkek Çocuk maddi geçimsizlik yüzünden okulu terk edip il dışına çalışmaya gönderilmiş. Parlak ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor. Bilal Parlak (40) Maddi geçimsizlik yüzünden zor günler geçirdiklerini belirterek, Hayvanların kaldığı ahırla iç içe yaşamanın çok zor olduğunu ve ailesine iyi bir hayat standardı sunamadığı için pişman olduğunu belirtti.

Parlak, Annesinin kemik erimesi ve birçok hastalığından dolayı Annesine de bakmak zorunda kaldığını belirterek, Yetkililerden ve durumu iyi olan vatandaşlardan uzanacak bir yardım eli bekliyor.
 

Parlak, Kendisini sunulacak olan düzenli bir iş ve gelecek olan yardımların hayatında birçok şeyi değiştirebileceğini söyledi.

Parlak: “3 tane çocuğum var. Yaşadığım yer çok sağlıksız imkanlarımız yok, bir tarafta hayvanlarımız var ve bizde hayvanların içerisinde sayılabilecek yerde yaşıyoruz. İmkanlarımız çok kısıtlı olduğu için çok zor günler geçiriyoruz. Annem hasta kemik erimesi var, Tansiyon hastalığı var. İmkansızlıklar içerisinde mücadele etmeye çalışıyoruz. Benim bir düzenli işim yok, İnşaat işleri oluyor arada oralara gidersem günlük olarak yevmiye usulü çalışıyorum.

Çocuklarımızın sağlıklı yaşamasını istiyorum. Çocuklarımdan bir tanesini 16 yaşında gurbete göndermek zorunda kaldım. Okulu dışarıdan bitiriyor kendisi, Yılmaz Parlak yedinci sınıfa gidiyor okul buradan 3 kilometre uzakta oralara yürüyerek gidiyor.

parlak4.jpg
Buradan yetkililere seslenmek istiyorum, Benim evim rutubetli hastalanıyoruz sürekli olarak, Durumu olan insanların bana yardım eli uzatmasını istiyorum. Evim hayvanların kaldığı ahır ile yan yana orada kokular geliyor bu da ev içerisinde yaşayan bizlerin sağlığını olumsuz etkiliyor. Durumu olan ve imkanı olan insanlardan yardım istiyoruz.

Ben hep umutsuzluk yaşadım, 3-5 yıl ev umuduyla yaşadım. 40 yaşındayım eşime ve aileme mahcup durumdayım. Onlara gereken dikkat ve hassasiyet ve iyi bir yaşam tarzı sunamıyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. 

parlak3.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.