'Patlamada Öldü' Denilen Ağabeyinin Cenazesini Istiyor

'Patlamada Öldü' Denilen Ağabeyinin Cenazesini Istiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2017 15:14
'Patlamada Öldü' Denilen Ağabeyinin Cenazesini Istiyor

Kahramanmaraş'ta yaşayan İsa Kök, geçen yıl  Eylül ayında  Tunceli'nin  Hozat ilçesinde terör örgütü  PKK'nın yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, aralarında 47 yaşındaki ağabeyi İsmail'in de olduğu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlamada 1 kişinin cesedinin bulunduğunu, ağabeyi ile diğer kişinin cesedinden parça bile bulunamadığını belirten İsa Kök, "Ben devletimizden olayın daha derinden araştırılmasını istiyorum. Öldüyse cenazesinin bulunup bize teslim edilmesini istiyorum" dedi.

Ormanlarda ağaç kesimi taşeronluğu yapan İsmail Kök, izinli ağaç kesimi yapacakları sahayı görmek için 9  Eylül 2016'da arkadaşları Ramazan Mağra ve Mehdin Kaylıalp ile  Tunceli'nin  Hozat İlçesi'ne gitti. Ramazan Mağra'nın kullandığı 46 ZD 655 plakalı minibüs Bozsivritepe bölgesinden geçtiği sırada terör örgütü  PKK, yola döşediği patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede Ramazan Mağra'nın cesedi bulunurken, bulunamayan Mehdin Kaylıalp ile İsmail Kök'ün önce teröristler tarafından kaçırılmış olabileceği sanıldı. Ancak 11 Şubat 2017'de  Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, kayıp 2 kişinin de patlamada öldüğünün olay yerindeki kan izlerinden yapılan DNA eşleştirmesi ile öldüğünün belirlendiği duyuruldu.

Tunceli  Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 3 Mart 2017 tarihli yazısı ile de İsmail Kök 'öldü' denilerek nüfustan düşürüldü.

"CESETLER PARÇALANIYOR KİMLİKLER SAĞLAM KALIYOR"

İsmail Kök'ün kardeşi İsa Kök ise kendilerine bugüne kadar ağabeyine ait bir ceset parçasının dahi verilmediğini söyledi. Patlama sonrası bulunan bir kan damlasına göre ağabeyi için öldüğünün söylendiğini öne süren Kök, jandarma tarafından yapılan inceleme sonunda hazırlanan rapora göre; patlamanın sürücü Ramazan Mağra'nın olduğu tarafta meydana geldiğini belirterek, "DNA örneği verdikten sonra sonuçlar açıklandı ve ağabeyim ile diğer şahsın da öldüğünü söylediler, ancak ortada ceset yok, küçük bir parça yok. Patlamanın en yoğun olan bölgede bulunan arkadaşın cesedinin yüzde 90 vücut bütünlüğü vardı. Benim ağabeyim ile diğer şahsın cesedinden hiçbir parça kalmaması, bu insanların kimliklerinin sağlam olarak dosyada mevcut olduğu görülüyor" diye konuştu.

"BİR KEMİK 2 KİŞİYE AİT ÇIKTI"

Olayın ardından yaşadıkları hiçbir şeyin mantıklı olmadığını, dosyadan herhangi bir evrak dahi alamadığını öne süren İsa Kök, şöyle devam etti: 

"Bizden örnek alındıktan sonra DNA sonuçları açıklandığında savcı bey ile görüştüğüm zaman bir kemik parçası olduğunu söylediler. Ancak 410 gram ağırlığındaki kemik parçasının hem kaybolan Mehdin Kaylıalp'a, hem de ağabeyim İsmail Kök'e ait olduğunu söylediler. Bunun ayırt edilmesi için tekrar incelemeye gönderildiğinde parçanın ağabeyime ait olmadığı, Mehdin Kaylıalp ile patlama sırasında ilk ölen Ramazan Mağra'ya ait olduğu söylendi. Bir kemik parçasının 2 kişiye ait olmasını sorduğumuzda ise yetkililer susuyor, herhangi bir cevap veremiyor. Ben devletimizden olayın daha derinden araştırılmasını istiyorum. Biz ağabeyimin cesedi hiç yoksa parçalarını alıp gömerek dua edecek bir mezarının olmasını istiyoruz."

"ŞAHSİ EŞYALARINI DAHİ VERMİYORLAR"

7 aydır hem kendilerinin, de hem de İsmail Kök'ün eşi Fatma ile kızları Leyla ve Büşra'nın çok zor günler geçirdiğini belirten İsa Kök, yetkililere çağrıda bulunarak olayın aydınlatılmasını isteyerek şöyle devam etti: 

"Bu olaydan sonra aile olarak hepimiz yıkılmış bir durumdayız. Olay, geçen Kurban bayramında oldu ve biz bayram yaşamadık. Olayın üstünden 7 ay geçti kendi evimde huzur bulamıyoruz. Her gece tüm aile ağlıyoruz. En azından cenazesi olsa bunu kabulleneceğiz. Ama, ortada herhangi bir cenaze yok, parça yok, olay yerinden alınan bir kan lekesiyle 'Öldü' diyorlar. İşin en saçması ağabeyimin olay yerinde bulunan kimlik, telefon gibi şahsi eşyalarını istiyorum ama vermiyorlar, mahkeme yoluyla verileceğini söylüyor."

ARAÇ İÇERİSİNDE KAN VE DOKU PARÇASI BULUNAMADI

Öte yandan olay yeri inceleme raporunda da ilginç detaylar mevcut. Rapora göre patlama sonrası yolda 3.2 metre çapında ve 1.1 metre derinliğinde çukur oluştuğu ancak olay yerinde yapılan detaylı incelemede herhangi bir kablo, uzaktan kumanda düzeneği ve pil gibi herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtiliyor. Yine raporda olay yerinde sadece tek bir ceset ile etrafta doku ve organ parçaları dışında herhangi bir ceset olmadığı, araçta bulunan 3 kişiye ait nüfus cüzdanları, banka kartları, alacak verecek, sağlam ve parçalanmış şekilde cep telefonu ve paraların bulunduğu yer alıyor. Raporda; aracın komple hasar gördüğü, patlamanın sürücü koltuğu altındaki bölümde hasarın daha fazla olduğu, aracın iç kısımlarında herhangi bir kan sıçraması, doku ve organ parçası gibi bulgu bulunamadığı görüşüne yer verilmesi dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.