Pazarcık 7’den 70’e tek yürek

Pazarcık 7’den 70’e tek yürek

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2017 15:12
Pazarcık 7’den 70’e tek yürek

Türkiye genelinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle tüm Türkiye de olduğu gibi Pazarcık ilçesinde de anma etkinlikleri düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık İlçe Garnizon Komutanı Yıldırım Özbaş,  Pazarcık İlçe Emniyet Müdürü Erdal Murat Balsu, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, 15 Temmuz Gazisi Serhat Maral, Cumhuriyet Savcıları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Anma etkinliği, ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.

pa-003.jpg

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, vatandaşlara hitap etti;

“Bütün dünya bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Darbe O gece elleri silahlı karanlık adamlar, her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Çocuklarımız bu ihaneti hatırlayarak büyümelidir. Çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır.

Türk devletinin yıllar içerisinde çeşitli saldırılara maruz kaldığını ifade eden Başkan Bozdağ, “15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır.”

pa1-002.jpg

Biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Şer odaklarının vesveselerine kulaklarımızı kapatacağız. Allah içimizdeki şer odaklarına bir daha fırsat vermesin. Zaman hesap sorma zamanıdır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Hainler yaptıklarının karşılığını en ağır şekilde alacaklardır. Bizler, devletimizin ve milletimizin yanında dimdik duracağız.  Bugün bu ülkede rahat yaşıyorsak şehit ve gazilerimiz sayesindedir.

Bu vesile ile vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden demokrasi şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

pa2.jpg

Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın ise kürsüye çıkarak vatandaşlara hitap etti;

“Demokrasimiz vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin anma günü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü nün 1. yıldönümünü milletçe, birlik ve berberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi askeri yapılar içinde konuşlanmış FETÖ mensubu bir grup hain kendi halkına silah doğrulttu. Tanklar şehirlerin meydanlarına sürülüp halkın üzerine bombalar yağdırıldı. Millet iradesine kasteden, özgürlüğümüze kasteden, 15 Temmuz akşamı milletimizin kendisini koruması için emanet ettiği silahı, tankı milletimize doğrultan, kendi meclisini, emniyet binalarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun atan, kendi milletine ihanet eden hainleri ve onların işbirlikçilerini bir kez daha lanetliyoruz. Bu ihaneti asla unutmayacağız, unutturmayacağız.


“Vatan sevdalıları darbeye karşı etten duvar ördü”
“Bu aziz milletin evlatları canını hiçe sayarak kısa sürede milyonlarca vatan sevdalısı darbeye karşı etten bir duvar ördü. “Bu millet 15 Temmuz gecesi yeniden bir destan yazdı. Milli iradenin bu dik duruşu FETÖ’nün bütün oyunlarını bozdu. 7’den 70’e bu milletin meydanlara inişi hainlerin tüm hesaplarını alt-üst etti. Halk demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıkıp, hainlerden hesap sordu. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde asil bir duruş sergilediler. Kendilerine doğrultulan tankın, topun, tüfeğin ve uçağın karşısında iman dolu göğüsleriyle durdular. Halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını halk gösterdi.

pa3.jpg
Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların insanı başkalarıyla karıştırılmamalıdır. Bu Aziz Millette 15 Temmuz’da; Çanakkale Ruhu, Kurtuluş Mücadelesi, Kurtuluş Müdafaası Ruhu vardı. O gece yeniden dirilişin sesidir. O gece birlik olma bilincinin yeniden doğuşudur. 15 Temmuz imansız paslı yüreklerin, imanlı yürekler karşısında milletin yekvücut olduğu gecedir. Bu aziz milletin tek savaşı demokrasi ve bağımsızlık içindir. Türk Milletinin bu kutlu yürüyüşü zalime karşı mazlumların yanında dik duruşu nesiller boyu devam edecektir. Millet olarak amacımız 15 Temmuz kahramanlık ruhunu yaşatmaktır. Demokrasimiz, bağımsızlığımız ve bu cennet vatan için sokağa çıkıp canını feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmalı, kahraman gazilerimizin acılarını dindirmeliyiz. Bu aziz milletin 15 Temmuz’da büyük bir imtihan vermesi tarihte bir ilktir. Elinde bayrağı, göğsünde imanı ile bu aziz millet, bu hain darbe girişimini püskürtmüştür. Bu olay Demokrasi Tarihine altın harflerle yazılmalı anıtlaştırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 1. yıldönümünde, demokrasimiz vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan 15 Temmuz Gazisi Serhat Maral ise 15 Temmuz hain darbe gecesi yaşadıklarını, anma etkinliğine katılan vatandaşlar ile paylaştı.

Gazi Maral’ın konuşmasını dinleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Gazi Maral’ın konuşmasının ardından, Pazarcık İlçesinde İstiklal Marşı okuma yarışması birincilerini İstiklal Marşını seslendirmesi ile program devam etti.

Anma etkinliğine katılan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisini izlemesinin ardından vatandaşlar gece geç saatlere kadar Demokrasi nöbeti tutarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinlemesi ile sabah saatlerine kadar devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.