Pazarcık Belediyesi ihtişamlı görüntüsüne kavuşturuyor

Pazarcık Merkezi Ulu Camii yıkılıp, yerine Selçuklu mimarisi yeni Merkezi Ulu Cami’si inşa ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2017 09:52
Pazarcık Belediyesi ihtişamlı görüntüsüne kavuşturuyor

Pazarcık'ta uzun zamandır Merkez Ulu Camisinin avlu ve önündeki işyerlerinin yeniden yapılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü Cami'nin avlu, wc, lavabo ve işyerlerinin yeniden yapımı için proje hazırlamış ve ihale sürecini başlatmıştı. Projeye başlanmadan 1970'li yıllarda yapılan Pazarcık Ulu Cami’de depreme dayanıklılık testi yapıldı ve mevcut binanın çürük olduğu tespit edildi.

Tespit sonrası Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve Kahramanmaraş Milletvekillerinin girişimleri sonucu Vakıflar Bölge Müdürlüğü mevcut camiyi en kısa zamanda yıkıp yerine yeni
bir cami yapmaya karar verdi. Çalışmaları önümüzde ki günlerde başlayacak olan Merkez Ulu Cami'de bugün son Cuma namazı kılındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Vatandaşlarımız bugün itibariyle Merkezi Ulu Camimizde son namazını kılıyor. İlçemizde 1970'li yıllarında yapılan Merkezi Ulu Camimizin depreme dayanıklı olmadığı sebebiyle, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından yıkılıp Selçuklu mimarisi olarak yeniden inşa edilecek. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun, ilçemize prestijli bir görünüm katacak olan Selçuklu mimarisi Merkezi Ulu Camimizin yapılmasında emeği geçen başta Milletvekillerimiz olmak üzere Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.