PAZARCIK BELEDİYESİN DEN HALEP'E DESTEK

PAZARCIK BELEDİYESİN DEN HALEP'E DESTEK

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2016 16:34
PAZARCIK BELEDİYESİN DEN HALEP'E DESTEK

Pazarcık ilçesinde, Pazarcık Belediyesi öncülüğün de, Erdem-Der ve Türk Kızılayı işbirliği ile Halep için yardım kampanyası başlatıldı.

İlçede, Halep’te hayatta kalma mücadelesi veren, Halep halkı için battaniye, bebek malzemeleri, kıyafet ve gıda malzemesi yardımları toplanmaya başlandı. 20-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Halep'e yardım kampanyası kapsamında; Pazarcık Belediyesi Nikah Solunun da, toplanan yardım malzemeleri daha sonra Halep'te yaşam mücadelesi veren vatandaşlara gönderilecek.

Halep'e toplanan yardım malzemeleri, hakkında açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, “Suriye’de sivillere yönelik saldırılar olduğunu biliyoruz. Devletimiz bu saldırıların durdurulması için büyük bir çaba sarf etmektedir. Suriye’de uzun yıllar süren bir dram var fakat son iki hafta da gelen görüntüler artık durumun daha vahim boyutlara vardığını gösteriyor. Tüm yurtta olduğu gibi ilçe halkımızın da Halep için seferber olacağından eminim” diyen Başkan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti;

Kampanyamıza herkesin duyarlık göstermesini istiyorum. Suriye’de insanlık trajedisi yaşandığını ifade ederek, Müslüman kardeşlerimiz egemen güçlerin çıkarları için adeta ölüme terk edilmiş durumdadır. Her gün çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden yüzlerce insan bombalanarak can vermektedir.

Masum çocukların bedenleri bombalarla parçalanmakta, şayet kurtulursa açlık, yokluk ve soğuktan ölmektedir. Müslüman kardeşlerimiz orada zulüm altına iken bizler rahat yatamayız, diyen Başkan Bozdağ;

“Pazarcık Belediyesi öncülüğünde Erdem-Der ve Türk Kızılayı’nın desteklemiş olduğu Halep Yardım kampanyasına, tüm esnaf ve vatandaşlarımızdan; gıda, giyecek, çocuk maması, çocuk bezi, un, ve insani yardımlarını beklemekteyiz. Halep’teki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun azaltmak istiyoruz. İnşallah kardeşlerimizin derdine çare olmaya çalışırız.

Yardım kampanyası 31 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecektir. Pazarcık’ta Halep için yapılan yardım kampanyasına destek veren esnaflarımız ve tüm halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum.“ dedi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.