Pazarcık Kaymakamı Aydın Kur’an kursu inşaatını inceledi

Pazarcık Kaymakamı Aydın Kur’an kursu inşaatını inceledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2017 14:18
Pazarcık Kaymakamı Aydın Kur’an kursu inşaatını inceledi

Pazarcık İlçe Müftülüğü'nce İnşaatına başlanılan Yatılı hafızlık Kur'an Kursunun inşaatı son hızıyla devam ediyor. İnşaatın Sıva aşamasına başlanıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi Kaymakamı Çağlayan Aydın bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur'an Kursu inşaatında  incelemelerde bulundu. Pazarcık Müftüsü Ahmet Sevinç’ten,bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur'an Kursunun inşaatı hakkında bilgi aldı.

 Müftüsü Sevinç, Pazarcık Kaymakamı Çağlayan Aydın’a, bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur'an Kursunun inşaatı hakkında şu bilgileri sundu; ''İlçe de göreve başladığımda yaptığım tespitte ilçeye  yatılı hafızlık Kur’an Kursu kazandırılması gerektiğini ayrıca çevre ilçelerde de yatılı hafızlık Kuran Kursunun olmaması üzerine, çalışmalarımızı hızlandırdık. İlk olarak arsa temini yaptık. Mülkiyeti Hazineye  ait  3652 metrekare arsa üzerine yapılacak olan ve bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur'an Kursu için projelerimizi çizdirerek ruhsatını aldık.

Müftü Sevinç; Yatılı hafızlık Kur'an Kursunun 100 yatak kapasitesine sahip olduğunu, diğer çevre ilçelerdeki çocuklar için de hafızlık eğitimi verilebileceğini, 4 katlı binanın 3652 metrekare kapalı alanı bulunduğunu, inşaatın maliyeti 1.753.257 tl olduğunu ifade etti.

Müftü Sevinç sözlerini şöyle sürdürdü; “Bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur’an Kursu için yaptığımız çalışmalarımız boyunca bizlere hep yardımcı olan desteğini hep yanımızda bulduğumuz İlçe Kaymakamımız Sayın Çağlayan Aydın’a, devamlı bizi teşvik eden İl Müftümüz Celal Sürgeç’e Pazarcık Belediyesinin imkânlarını Yatılı hafızlık Kur'an Kursu için ve diğer dini ve hayri hizmetler için sunan Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’a, sivil toplum kuruluşlarına, Pazarcık halkımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.”

Müftü Sevinç, Pazarcık Kaymakamı Sayın Çağlayan Aydın’ın bölgeye hizmet verecek olan Yatılı hafızlık Kur'an Kursu inşaatına ziyarette bulunmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Pazarcık Müftüsü Ahmet Sevinçbölgeye hizmet verecek olan Yatılı Hafızlık Kursu inşaatını halkımızın gelip gezmelerini ve binlerce hafızın yetişeceği Yatılı Hafızlık Kursunda bir tuğla da sizin olmasını ister misiniz diyerek hayırseverlerden yardım istedi. Müftü Sevinç, On bir ayın sultanı Ramazan ayında “Yaptığınız ve yapacağınız her hayrı Rabbimiz kabul etsin ve bereketlendirsin.” dedi.

Pazarcık Kaymakamı Sayın Çağlayan Aydında inşaatın ilerlemesinden sıva seviyesinde olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Aydın yapım aşamasında olan ve hızla ilerleyen bölgeYatılı Hafızlık Kursunda emeği olanlara teşekkür ederek ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.