PEMAT 19. TOPLANTISINI KSÜ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesinin ev sahipliğinde Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğunun (PEMAT) 19. toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2015 09:14
PEMAT 19. TOPLANTISINI KSÜ’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. PEMAT 19. Toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci toplantıya katkı sunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci “Eğitim-öğretime ilişkin ve bilimsel konuların akademik düzeyde ele alındığı bu toplantılarda elde edilecek sonuçların; gençlerimizin eğitimi, ülkemizin kalkınması ve peyzaj mimarlığı mesleğinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını düşünmek Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü olarak şahsımı ziyadesiyle mutlu etmektedir” diye konuştu.

Üniversite yönetimi olarak peyzaj konusuna da önem verdiklerini vurgulayan Rektör Deveci bu konuda Peyzaj Mimarlığı Bölümümüzün önerilerine açığız ve her türlü desteği vermeye hazırız dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cemal Tanrıverdi ise peyzajın belediyecilikteki öneminin altını çizerek peyzaja planlama aşamasından itibaren gereken önemin verilmesinin gerekliliğini vurguladı. “İmar planı yapılırken Peyzaj Mimarlarının da görüşleri alınmalıdır” diyen Başkan Vekili Tanrıverdi “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu toplantıdan sonra sonuç bildirgesinde yer alacak olan önerilerinizi yerine getirmeye hazırız” dedi.

Açılışta KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş’ta bir konuşma yaptı. Bektaş “Peyzaj Mimarisi medeniyetin geldiği noktada şehirlerin gelişmesi ve iyileştirilmesinde önemli bir misyon üstlenmektedir” diye konuştu.

KSÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Doygun ise katılımcıları PEMAT çalışmaları hakkında bilgilendirirken bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Peyzaj Mimarlığı Bölümü hakkında bilgiler verdi.

Peyzaj Mimarlığı ile ilgili eğitim-öğretim, bilimsel ve akademik konuların değerlendirildiği ve bölümler arası eşgüdümün sağlanmasının amaçlandığı toplantıya 33 farklı üniversiteden 100’e yakın akademisyen katıldı.

28-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğu 19. Toplantısı kapsamında iki oturumda gerçekleştirilen 6 farklı konudaki sunumun yanı sıra 4 tanıtım ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Program sonunda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş ve toplantının yapımına katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcilerine KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş ve KSÜ Orman Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Doygun tarafından teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreninin ardından protokol üyeleri KSÜ Orman Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerinin tasarladığı projelerin yer aldığı sergiyi gezdi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.