Piyasadaki rekabete devlet eliyle çözüm getirilmeli

Piyasadaki rekabete devlet eliyle çözüm getirilmeli

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2017 14:58
Piyasadaki rekabete devlet eliyle çözüm getirilmeli

Kahramanmaraş Türkoğlu Esnaflarından Mehmet Taşdemir, Piyasadaki sektörlerin birçoğunun farklı işleri aynı anda yapmaya çalıştığını belirterek bunun yanlış bir düşünce olduğunu ifade etti. Taşdemir,  Piyasalardaki Rekabete Devlet Eliyle Çözüm getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Taşdemir, Toptancılık yapan ticari işletmelerin aynı anda perakendecilik yapmasının yanlış olduğunu vurguladı. Devletin denetim mekanizmalarının daha aktif olarak çalışması gerektiğini belirten Taşdemir, Piyasada birçok fason ürünlerin bulunduğu ve bunların sağlığı tehdit ettiğini belirtti.

Taşdemir: “Ben Oyuncak ve Kırtasiye işiyle uğraşıyorum. Ancak insanlar ve birçok marketler benim yaptığım işi yapmaya çalışıyorlar ve piyasada birçok kalitesiz ürün ortaya çıkıyor. Örneğin bir bakkal dükkanının önüne kırtasiye eşyası koyuyor ve bunu satmaya çalışıyor. Bu yanlış bir hareket esnaf kültüründeki ahlaki etiğe sığmayan davranışlar. Farklı bir sektörle uğraşmak isteyen bir kişi bu sektörde başka arkadaşlarının da eğer uğraşı veya dükkanı varsa bu sektörde iş yapmamaya çalışır.

 Devletimizin piyasada denetim mekanizmalarını daha da sıklaştırması lazım. Oyuncak sektöründe birçok sıkıntılı durumlar var. Kalitesiz oyuncaklar piyasa sürülüp çocuklar hasta ediliyor olabilir. Bu ve bunun gibi oyuncak ürünlerine denetim artırılması lazım. 

Biz Devletimizin katkılarına karşı değiliz. Kitap dağıtıldı yanındayız ancak piyasadaki rekabetin denetlenmesi lazım. Kötü ürünlere insanları alıştırıyorlar. Bizim işin toptancılığında sıkıntı var Kahramanmaraş toptancı esnafı maalesef yok. Bir toptancı geliyor perakende  de veriyor toptanda da ancak Gaziantep ve Adana’da böyle bir durum yok. Paran olsan dahi gidip alamıyorsun, toptancı esnafı kesinlikle perakende iş yapmamalı bu iş bizim toptancı iki işi birden yapmaya kalkarsa düzen bozulur.

Ben şahsi toptancılık işlemlerimi Adana’dan yapıyorum. Kahramanmaraş’ta esnaflar yani toptancılık esnafları maalesef işlerini yapılması gerektiği şekilde yapmıyorlar. Kahramanmaraş’taki toptancıların kendi işlerine sahip çıkmaları çok büyük öneme sahip.”

REFERANDUM İÇİN EVET DİYORUM

Türkiye’de yaklaşan Referandum için ‘EVET’ oyu kullanacağını belirten Mehmet Taşdemir, Türkiye’nin mevcut sistemi ile devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Taşdemir, Referandum dan rekor ‘EVET’ oyu çıkacağını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin geleceği milletin istiklali ve istikbali için, şu andaki mevcut  düzenin yeteri kadar istikrarı sağlayamadığı için, yeni gelecek sistemin ülke istikrarını katkıda bulunacağını düşündüğüm için referandum da EVET diyeceğim.

MHP Partisi Genel  Başkanı  Devlet Bahçeli Referandum sürecinde Devlete olan desteği ile birlikte ne kadar köklü ve milliyetçi bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Türkiye’mizde ki mevcut sistem artık herkesin de gördüğü gibi tıkanıklıklara yol açıyor ve yürütme organındaki çift başlılık ile devletimiz tarihte defalarca zora düşürülmeye çalışıldı.

Ancak yeni sistem ile birlikte tek elden yönetim ve Halkın iradesinin doğrudan doğruya yansıma ile birlikte daha güçlü ve yeni bir Türkiye’ye Merhaba diyebileceğiz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.