Planı Elinin Tersiyle İtti

Planı Elinin Tersiyle İtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2016 12:36
Planı Elinin Tersiyle İtti

 

FETÖ'nün darbe girişimini engelleyen isimlerden biri olarak gösterilen Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 15 Temmuz gecesi, darbe girişimini desteklediği iddia edilen Tümgeneral M.H yı bir odaya kapatarak, birliklerdeki hareketliliği sonlandırdı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi Ege Ordusu'nda da hareketli saatler yaşandı.

Darbe girişimini televizyondan öğrenen Ordu Komutanı Orgeneral Recep, emir subayına ulaşmaya çalıştı. Evinin santralinin kesilmiş olduğunu fark eden Recep, emir astsubayını yanına aldı, bu sırada emir subayına da cep telefonuyla ulaşarak iki askeriyle karargahına gitti.

SIKIYÖNETİM PLANINI ELİNİN TERSİYLE İTTİ

Orgeneral Recep, karargahın önünde bir grup silahlı askeri fark edince koruma ekibine silahlanmaları emrini verdi.

Makamına çıkan Recep'e, Kurmay Başkanı Vekili H.E. sıkıyönetim planını uzattı. Planı elinin tersiyle iten Ege Ordusu Komutanı, yapılmak istenin kanunsuz olduğunu söyledi ve herkese görevinin başına dönmesini emretti.

Orgeneral Recep, askeri helikopterlerin kendisini almaya geleceğini öğrenince helikopter pistini askeri araçlarla kapattırdı. Böylece piste askeri helikopter inişi engellendi.

Daha sonra makamına çıkan, darbenin gerçekleşmesi halinde İzmir ve Manisa'nın sıkıyönetim komutanı olacağı ifade edilen Kurmay Başkanı Tümgeneral M.H nın tehditlerine rağmen gözaltına aldı ve bir odaya kapattı.

Bölgedeki birliklerin sevk ve idaresi alan Orgeneral Recep, birliklerdeki hareketliliği sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.